Egyéves késés

2023.08.05. 18:00

Jogerőssé vált Márki-Zay Péter pártjának bejegyzése

A baloldali politikus már a tavalyi kampányban arról beszélt, hogy néhány hónap múlva pártot alapít.

MW

Márki-Zay Péter

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Jogerőre emelkedett a bukott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter pártjának a bírósági bejegyzése – tudatta Hódmezővásárhely polgármestere. A baloldali politikus a Mindenki Magyarországa Néppártot a tervezetthez képest csak több mint egy évvel később tudta megalapítani, de továbbra is várja az alapító tagok érkezését, és az alakuló ülést is csak a jövő hónap közepén tarthatják meg – írja a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter már a tavalyi kampányban arról beszélt, hogy néhány hónap múlva pártot alapít, de az is problémát okozott neki, hogy ezt milyen keretek között valósítsa meg.

Mint emlékezetes, Márki-Zay Péter még a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje volt, amikor kijelentette, „hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk”, illetve akár katonai támogatással is segítené az ukránoknak. Az már csak hab a tortán, hogy a tőle megszokott módon Márki-Zay később megpróbálta letagadni saját szavait – emlékeztet a lap.

Nemrégiben azzal vetette magát észre, hogy azt állította: nem tudott a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti előválasztási kampányába érkezett 506 millió forintról.

A teljes cikkért kattintson.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában