Magyar Közlöny

2023.08.31. 07:59

Megjelent a rendelet a téli igazgatási szünetről

A döntés értelmében az év végén hat napra leáll az államapparátus, nem telnek a különböző közigazgatási eljárási határidők sem.

MW

Egy ügyfél átveszi megújított személyi azonosítóját a nyíregyházi városházán, az okmányirodában 2014. május 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

December 27-től 2024. január 1-jéig tart a téli igazgatási szünet – derül ki a Magyar Közlönyből. Az Orbán Viktor miniszterelnök által ellenjegyzett rendelet csütörtökön hatályba is lépett. 

A döntés értelmében az év végén hat napra  leáll az államapparátus, nem telnek a különböző közigazgatási eljárási határidők sem.

Ismert, a kormány áprilisban nyújtotta be az Országgyűléshez az igazgatási szünetről szóló törvényjavaslatát, amelyben igazgatási szünetet biztosítanának a téli és nyári iskolai szünidő idejére az állami és az önkormányzati szerveknél foglalkoztatottak számára.

A javaslatot júniusban el is fogadta a parlament, amely szerint a kormány rendeletében nyári, illetve téli igazgatási szünetet rendelhet el, és ezt a rendeletét a tárgyévet megelőző év december 15-ig ki kell hirdetni. Vagyis ha december közepéig nem születik ilyen jogszabály, akkor a következő évben nem lesz központi igazgatási szünet.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában