Hazugság

2023.08.04. 19:45

Nem mondott igazat Jámbor András a Szikra-táborról

A Bodajki Falutábor egy magánvállalkozás, amely teljes mértékben független mind a bodajki önkormányzattól, mind a politikai szervezetektől - nyilakozta a tábor vezetője a Magyar Nemzetek.

MW

Jámbor András Imre, a Párbeszéd frakcióvezetõ-helyettese felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem felel meg a valóságnak, amit a Jámbor András párbeszédes országgyűlési képviselő nevével fémjelzett, Antifa- és pedofil-ügyekben is érintett Szikra Mozgalom nyilatkozott arról, hogy miért nem tarthatják meg a Bodajkra tervezett nyári táborukat.

A szélsőbaloldali, erőszakos cselekményekkel is összefüggésbe hozott szervezet ugyanis azt állította, hogy „a Fidesz megtámadta a Szikra-tábort”, illetve hogy „a hatalom lecsapott a táborra”.

A falutábor nem az önkormányzat, hanem egy magántulajdonos kezelésében van, így semmi köze ahhoz, hogy kik táboroznak ott. Ennél fogva nem igazak azok az állítások, miszerint az önkormányzat akadályozott volna meg bármit is

– mondta a Magyar Nemzetnek Wurczinger Lóránt, Bodajk fideszes polgármestere.

Szavait a tábor vezetője, Markó B. Zalán is megerősítette, aki a laphoz eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy „a Bodajki Falutábor egy magánvállalkozás, amely teljes mértékben független mind a bodajki önkormányzattól, mind pedig a lokális, regionális, illetve országos politikai szervezetektől, politikusoktól. Éppen ezért túl azon, hogy a táborok megszervezése vonatkozásában minden jogszabályi előírást pontosan betartunk, nem tartozunk semmilyen elszámolással a fenti döntéshozók és szereplők felé azzal kapcsolatban, hogy kiket táboroztatunk és milyen programoknak adunk helyt, nekünk ugyanis csak saját ügyfélkörünk, rendszeres táborozóink felé kell elszámolnunk mindezzel, különös tekintettel a tábor függetlenségének, jó hírnevének megtartására. A tábor működésével, programjaival kapcsolatban nem érkezett sem utasítás, sem kérés sem a bodajki polgármestertől, Wurczinger úrtól, sem a körzet országgyűlési képviselője részéről, sem most, sem máskor.

Téves az az állítás, amely szerint az ügyben bármilyen politikai nyomásgyakorlás történt volna”.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában