Kosz és bűz

2023.09.20. 08:05

Drogosok és prostik találkahelye: Karácsonyék újabb nyilvános vécét akarnak

A helyiek nem örülnek. Attól tartanak, hogy a II. János Pál pápa téren is olyan állapotok alakulnak majd ki, mint a Blahán vagy a Losonci téren – derül ki a Metropol cikkéből.

MW

Karácsony Gergely a Blaha Lujza téri nyilvános vécé előtt

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

Újabb drog- és prostiközpont jöhet létre a fővárosban, közvécének álcázva. Ezúttal a II. János Pál pápa téren alakítanak ki nyilvános illemhelyet, ami Karácsony Gergely Budapestjén általában azt jelenti,

a teret ellepik a hajléktalanok, a kábítószer-fogyasztók, az örömlányok, akik a közvécéket mindenre használják, csak arra nem, amiért épültek.

A józsefvárosi nyilvános vécé ötlete egy budapesti lakosé, és a Városháza által meghirdetett közösségi költségvetés keretein belül valósul meg. A Metropol információi szerint a helyszín megnevezése nélküli elképzelést 3,6 ezer fővárosi lakos szavazta meg, majd vélhetően Pikó András polgármester és a főpolgármester, valamint az ötletadó közös döntése nyomán választották ki részben a II. János Pál pápa teret.

Az ötlet nem nyerte el a helyiek tetszését, főleg azután, hogy kiderült, a néhány sarokkal odébb lévő Blaha Lujza téren és a Losonci téren is leginkább drogosok, hajléktalanok és prostituáltak használják a vécét.

A portálnak a helyi lakosok úgy fogalmaztak, határozottan ellenzik a nyilvános vécét, főleg úgy, ahogyan mostanában ezt kivitelezik. 

Egy illemhely olyan gócpont lesz a II. János Pál pápa téren, ami csak még jobban vonzza a hajléktalanokat, akik nem rendeltetésszerűen használják az épületet. Ezek is büdösek lesznek, elhanyagoltak, és ahogyan már számtalan helyen a kerületben, ocsmány állapotúak.

A Metropol felidézte, a Blaha Lujza téren és a Losonci téren is áldatlan állapotok uralkodnak az illemhelyek, ezek drogelosztóként, illetve prostituáltak „munkahelyeként” működnek.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában