Futóverseny

2023.10.12. 22:40

Több mint 18 millió forint adomány gyűlt össze a Runway Run bevételeiből

Több mint 18 millió forint adomány gyűlt össze a Budapest Airport által szervezett Runway Run jótékonysági futóverseny bevételeiből: a repülőtér az adományból egyenként 7,4 millió forintot és 4630 eurót a sérült emberek sportolását támogató SUHANJ! Alapítványnak és a beteg gyerekek gyógyulását segítő Ments Életet Alapítványnak adott – közölte a Budapest Airport csütörtökön az MTI-vel.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Iain Lindsay brit nagykövet kezet fog a Runway Run jótékonysági futóversenyen a Liszt Ferenc-repülőtéren 2019. augusztus 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Mint felidézik, összesen 1060 sportoló látogatott el a 11. alkalommal megrendezett Runway Run repülőtéri futóversenyre. Az érdeklődőknek lehetőségük volt a rajtcsomagban kapott futófelső mellett az elmúlt évek hivatalos pólóit is megvásárolni, ezzel a nevezési díjon felül is támogathatták a kiválasztott alapítványokat. 

Mint írják, 

a Runway Run bevételeit a Ments Életet Alapítvány három fő programja finanszírozására fordítja: a kezelések után a mindennapi életbe visszatérő gyermekek integrációját támogatja iskolai és edukációs programokon keresztül, a súlyos betegségből gyógyuló gyermekek családjainak nyújt segítséget, valamint az életet veszélyeztető betegséggel élő gyerekek vágyait valósítja meg. 

A SUHANJ! Alapítvány az adományt egyebek mellett a sérült emberek sportolását támogató eszközökre: kézi hajtású biciklikre, futókocsikra és az általuk üzemeltetett, a fogyatékkal élő és ép sportolók számára fenntartott integrált edzőterem fejlesztésére fordítja. 

A Runway Run hagyományosan a légiközlekedési iparág képviselői számára megrendezett, a repülőtéri közösség összefogását jelképező sportesemény, amelynek rendszeres résztvevői a SUHANJ! Alapítvány sportolói, a Ments Életet Alapítvány képviselői pedig idén először csatlakoztak a versenyzőkhöz. Emellett bárki nevezhetett a futóversenyre – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában