Korrupciógyanú

2023.11.14. 06:06

Nyomoznak az Eötvös József Gimnáziumot érintő vesztegetési ügyben, az igazgató továbbra is tagad

Folyamatban van a nyomozás a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen a fővárosi Eötvös József Gimná­zium idén kirobbant korrupciós ügyé­ben – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Központi Nyomozó Főügyészség.

MW

Eötvös József Gimnázium

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

A gyanú szerint vesztegetési pénz kellett az iskolában ahhoz, hogy azokat a diákokat is felvegyék az elit iskolák között számontartott intézménybe, akiknek nem sikerült a hivatalos felvételi.

Egy hangfelvétel alapján arra lehetett következtetni, hogy a korrupt beiskoláztatási rendszert ráadásul az igazgató és az iskolához tartozó alapítvány vezetője működtethette.

Az ügy kapcsán eddig semmiféle információt nem kaptam, senki nem keresett meg. Továbbra is fontosnak tartom azonban megjegyezni, hogy részemről nem történt törvénytelenség

– válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Moss László igazgató, aki nem mondott le tisztségéről, továbbra is ő vezeti a középfokú oktatási intézményt.

A gimnáziumról az is napvilágot látott, hogy az iskola újságjának szerkesztői egy kérdőív segítségével próbálták feltérképezni a diákok szexuális érdeklődését. Az intézmény vezetője kijelentette: a kérdőív csak azt akarta bebizonyítani, hogy a fiatalokat érdekli a téma és többeket érint is.

A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok szerint a szerkesztők arra voltak kíváncsiak, hogy a gimnázium diákjai hogyan jellemeznék a nemi identitásukat, a szexuális orientációjukat és a romantikus vonzalmaikat.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában