Az igazság órája

2023.12.03. 10:10

Még mindig a mi kultúránk a világ vezető kultúrája (videó)

A nyugati világ akkor válik élhetetlenné, amikor mást kultúrákkal összekeverik.

MW

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A nyugati világot érdemes megmenteni saját magától – fejtette ki Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója. Egy valamiben nem lehet a világrendet átalakítani ezt kellene felfogni a nyugati vezetőknek az Atlanti-óceán túlsó és innenső partján egyaránt: van egy olyan kulturális, civilizációs hegemóniája a Nyugatnak, amelyet nem lehet túlszárnyalni, mert a nyugati civilizáción kívüli világ sokkal-sokkal rosszabb – hangsúlyozta, hozzátéve: Igen, van vezető kultúra, a mi kultúránk, hacsak nem döfjük saját magunkat combon. Egészen a 90-es, kétezres évekig ezt a kultúrát akarta mindenki másolni. De a baloldali, kommunista szélsőségek ennek a kultúrának a részévé kívánják tenni a gendert, a bevándorlást meg egyebeket. Érdekes módon ott kezd élhetetlenné válni a nyugati világon belül az élet, ahol a kultúrákat összekeverték: Saint-Denis-ben Párizsban meg Molenbeeckben Brüsszelben – érvelt Törcsi Péter.

Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója elmondta: Magyarország célja, hogy elfogadják a magyar Európa-modellt. Ennek három pillére van: az első a munkaalapú társadalom, hogy nem a segélyalapú társadalmakat kell kiépíteni. A második, hogy az illegális bevándorlás minden tekintetben el kell utasítani, helyette egy családalapú fordulatot kell az Európai Unió egészsében elérni. A harmadik pillér pedig az, hogy nem szabad az elzárkózás pártiaknak győzniük. Magyarország tekintetében ez azt jelenti, hogy nekünk a nyugat és kelet találkozási pontjának kell lennünk, ami egyébként az EU érdeke is lenne.

A baloldali ellenzékkel kapcsolatban a kutatási igazgató kifejtette: valamelyik stratéga jó ötletnek tartotta a „Donáth-cselt”, hogy hirtelen a Momentum elkezdte megutálni Gyurcsány Ferencet. Sőt, rájöttek annyi év után, hogy Gyurcsány Ferenc hajlamos arra, hogy ne mondjon igazat. Ez azonban nem változtat azon, hogy a baloldal úgy táncol, „ahogy a Feri fütyül”. Ha DK kezdeményezésére közös ellenzéki lista lesz Budapesten, akkor ahhoz a Momentum is csatlakozni fog – jelentette ki Tóth Erik.

Törcsi Péter szerint az ilyen eszközvitákban, ami most a nyilvánosság előtt folyik, abban tulajdonképpen a „komcsik” jók. A céljuk viszont az, hogy kiszolgáljanak valamilyen nemzetközi érdeket és minél többet ártani a saját nemzetállamuknak. Ez a kommunista program, teljesen mindegy, hogy Momentumnak, Kommunisták Magyarországi Pártjának vagy MSZP-nek hívják őket.

Az Igazság órája itt tekinthető meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában