Erőszakos támadás

2024.02.21. 15:17

Szélsőbaloldali antifa bűnöző verte szét a józsefvárosi Fidesz-irodát (videó) - frissült

Február 15-én egy magyar antifa vasrúddal betörte a Józsefvárosban található egyik Fidesz-iroda ajtaját. „Az őrizetbe vett Ny. Tamás 27 éves, Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt” – írja közösségi oldalán Kocsis Máté.

MW

Forrás: Képernyőfotó

A józsefvárosi Fidesz bocsánatkérést vár Pikó Andrástól a Szikra miatt

A vasdorong, úgy látszik, ennek a mozgalomnak a történetét végigkíséri

– mondta a Magyar Nemzetnek Vörös Tamás, a Fidesz–KDNP józsefvárosi frakcióvezetője. A politikus szerint a

 Szikra kapcsán már többre lenne szükség egyszerű bocsánatkérésnél, 

hiszen nagyon súlyos vádak fogalmazódtak már meg a mozgalommal összefüggésben. Vörös Tamás mindenesetre elvárna Pikó Andrástól egy bocsánatkérést azért, hogy összeállt ezzel a szervezettel, és hogy most is elfogadja a támogatásukat.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatja el.

A Fidesz frakcióvezetője a posztjában kitért arra, hogy a múlt heti erőszakos támadás után is tudni lehetett, hogy Pikó András közlésével ellentétben nem egy józsefvárosi dühös átlagpolgár az elkövető, hanem a helyi baloldal aktivistája, ezért is volt képmutató a polgármester eljárása és kommunikációja. 

A politikus érdekesnek tartja, hogy pont a támadás napján sétált el Pikó a Fidesz-iroda mellett, majd azt mondta, azért, mert a Pázmány-egyetem bejárásán volt. 

Azonban az egyetem és önkormányzat közötti észszerű sétaútvonalak nem érintik a Fidesz-irodát (vele ellentétben én a környéken nőttem fel), tehát sokkal inkább arról van szó, hogy neki értesülnie kellett a támadásról, és nyilván nem véletlenül járt arra

– fogalmazott Kocsis Máté. Hozzátette: ezzel együtt a polgármestert nem vádolja azzal, hogy a támadást akarta, szervezte, arról előzőleg tudott, 

ő pusztán csak a tőle megszokott kommunikációs trükkökkel igyekezett tüzet oltani, de azt is úgy, hogy persze tovább hergelje olvasóit a jobboldaliakkal szemben.

A Fidesz frakcióvezetője a polgármestert csak azzal a teszetoszasággal vádolja, amellyel a kerületet is vezeti.  

Jámbor Andrást azonban vádolom azzal, hogy tudomása volt a támadásról, csak abban bízott, hogy nem derül ki. A sunyi támadást az antifa Ny. Tamás követte el, Jámbor ennek a mozgalomnak a hazai vezetője (Szikra), médiabiztosítója, hangadója, parlamenti képviselő, aki szoros barátságban áll vele. Közös fotók, akciók és közösségi médiás kapcsolatok tanúskodnak erről

– hangsúlyozta Kocsis Máté. Megjegyezte: a nemzetközi antifa terrorszervezet követte el tavaly Magyarországon a véres utcai támadásokat, amelyekről Jámborék Mérce nevű neomarxista lapja elismerően írt. 

A politikus azt is elárulta, hogy a lakóhelye kapuján és postaládájában olykor elhelyezett, gyermekei testi épségét is fenyegető üzenetek szintén az antifa terrorszervezet tagjainak műve. 

Szóval eddig és ne tovább, antifák! Nem félünk, és nem toleráljuk az erőszakot, amit behoztatok a magyar közéletbe. A mai állam nem tűri a vérontást, én pedig nem tűröm a sunyiságotokat, fenyegetéseiteket!  Le fogunk számolni a mai kommunisták legsötétebb időket idéző szokásaival!

– szögezte le a frakcióvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában