tatabánya

2017.09.28. 12:37

Vádat emeltek egy fiatalkorú ellen, aki társát bántalmazta (videó)

Vádat emeltek a fiatalkorú elkövető ellen, aki egyik társát durván bántalmazta. Az esetről videófelvétel is készült.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kényszerítés bűntette miatt emelt vádat azzal a lánnyal szemben, aki megpofozott és megalázott egy 13 éves lányt Tatabányán – olvasható a kemma.hu oldalán.

A lányok között egy fiú miatt már korábban is konfliktus alakult ki – számol be az ügyészség is az esetről. Január 28-án délután, amikor az elkövető, a sértett, valamint az ismerőseik találkoztak Tatabányán, a fiatalkorú lány kérdőre vonta a sértettet a köztük lévő konfliktus miatt, majd őt háromszor tenyérrel pofon ütötte.

A megaláztatásról videófelvétel készült

A pofonokat követően a fiatalkorú kikötötte a cipőfűzőjét és a megfélemlített sértettet erélyesen felszólította arra, hogy térdeljen le és kösse be azt. Ennek a lány eleget tett, mivel a pofonok miatt félt a bántalmazójától. Mindennek tanúi voltak a társaságukban lévők, illetőleg a bántalmazásról egyikük videófelvételt is készített.

A fiatalkorú elkövető a kiskorút az emberi mivoltában megalázta, számára jelentős érdeksérelmet okozott.

A sértett a könnyű testi sértés vétsége miatt nem kérte az elkövető felelősségre vonását. Az ügyészség a beismerő vallomást tett fiatalkorút kényszerítés bűntettével vádolja, mely bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!