Hirdetés

2023.06.20. 11:23

Önéletrajz típusok, amelyek Székesfehérváron is segíthetik az elhelyezkedésed

Az önéletrajz szerepét és fontosságát aligha kell bárkinek is bemutatni. A következőkben nem is ezt fogjuk tenni, hanem sokkal inkább annak típusairól ejtünk szót, vagyis összefoglaljuk, hogy például a SzekesfeharvarAllas.hu weboldalán történő pályázás során mikor, melyik fajta önéletrajzot érdemes alkalmazni.

PR cikk

Forrás: SzekesfehervarAllas.hu

Amennyiben már elkészült az önéletrajza és Székesfehérváron szeretne fizikai munkakörben elhelyezkedni ide érdemes ellátogatni: https://szekesfehervarallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka

Kronologikus önéletrajz

A kronologikus önéletrajzot szokás klasszikus, illetve hagyományos önéletrajzként is emlegetni. A típus jellegzetessége, hogy időrendiséget követve mutatja be a korábbi munkatapasztalatokat, illetve tanulmányokat, és hogy kifejezetten tényszerű. Azok számára lehet ideális választás, akik már hosszú ideje vannak a pályán, releváns pozícióra pályáznak és nincsennek nagyobb lyukak a karrierjükben.

Funkcionális önéletrajz

A funkcionális önéletrajz már sokkal kevésbé kötött, ez a típus ugyanis nem a szakmai életút átfogó bemutatását, hanem az elsajátított kompetenciák, illetve a személyes készségek részletezését helyezi előtérbe. Elsősorban azon álláskeresőknek ajánlott ez a típusú CV, akik esetleg amolyan job hopperként feltűnően gyakran váltottak munkahelyet, vagy még pályakezdők és szinte semmilyen tapasztalattal nem rendelkeznek.

Kombinált (hibrid) önéletrajz

A kombinált önéletrajz egyfajta kompromisszumos megoldás, amely az előbb említett két CV-típusnak az előnyeit próbálja ötvözni. Benne egy letisztult és átlátható képet szükséges adni az eddig bejárt karrierútról, ami mellett az elsajátított képességek és készségek részletezésére is van lehetőség. Pályaváltók, önkéntes és diákmunkán szerzett tapasztalatokkal rendelkező pályakezdők, illetve néhány évet már a szakmában lehúzó álláskeresők számára egyaránt jó választás lehet.

Europass önéletrajz

Az Europass önéletrajz egy Európa szerte elfogadott, standardizált CV-típus. A formanyomtatvány 30 nyelven bárki számára elérhető, és kitöltésével létre is jön a felhasználó önéletrajza. Használata főként a nagyobb európai cégekhez való jelentkezés során javasolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában