Sport

2008.07.21. 16:04

A Tisza-parti evezősök lemaradtak a fináléról

Egy-egy ezüst- és bronzérmet szereztek a magyarok a 23 éven aluli evezősök világbajnokságán, a németországi Brandenburgban.

VCS

A megméretésen második lett a Varga Tamás Csaba, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpár. A dobogó harmadik fokára állhatott fel egypárban Szabó Katalin, valamint a férfi könnyűsúlyú négypár hatodik lett. A szolnoki Tisza Evezős Egylet versenyzői közül három versenyző kvalifikálta magát a vébére. Közülük Juhász Adrián a négypár hajóban lapátoló csapat tagjaként az összesítésben a hetedik helyen végzett, mivel a B döntőben első lett a legénység.

A tavalyi felnőtt Eb-n hatodik Simon Béla—Vinkó Gáspár kormányos nélküli kettes jó versenyzéssel nyerte előfutamát. A középdöntőben azonban az elemekkel, pontosabban a szeles pályával nem tudott megbirkóznia duó, így lemaradt a fináléról. Végül a B döntőben harmadikok lettek Molnár Dezső tanítványai, ami az összesítésben a kilencedik helyet jelentette számukra. A tiszás csapat a szeptemberi athéni felnőtt Eb javíthat majd mérlegén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!