Sport

2008.07.23. 19:05

Világhírű szakember lehet a szolnoki pólósok mestere

Mohi Zoltán, a Szolnoki Főiskola vízilabdacsapatának elnöke új időszámításról beszélt a minap honlapunknak. Információink szerint azonban nem csak játékosmozgásról, hanem edzőváltásról is szó van a klub háza táján. Sőt, hamarosan egy igazi sztáredző, Kovács István érkezhet a Tiszaligetbe.

Varga Csaba

Igen ám, de mi lesz az eddigi trénerrel, Lukács Dénessel, akinek élő szerződése van a klubbal?

— Nem titok, hogy felbontottuk a Lukács Dénessel határozatlan időre szóló szerződést — közölte Mohi Zoltán. — Mindent megbeszéltünk Dénessel, és azt gondolom, hogy korrekt az elválásunk. Hogy ki lesz az utód, arról egyelőre nem szeretnék beszámolni, hiszen folynak a tárgyalások. Hamarosan sajtótájékoztatót tartunk, és akkor minden egyes információt megosztunk önökkel. Azt azonban elárulhatom, hogy az elmúlt évad játékosállományából nem kevesebb, mint egy tucat pólós — Balogh Zoltán, Bártfay Zsolt, Csányi György, Gart Ried, Györke Zsolt, Gyurováth Tamás, Hangay Róbert, Hidejuki Tanamura, Kistamás Zsolt, Molnár Attila, Plézer János, Sűrű Dezső — távozik a klubtól. Ellenben a csapatkapitány, Cseh Sándor, Hangay Zoltán, Kovács Gergő, Pásztor Mátyás, Szekeres Krisztián, Gajdos Gergely, Gazsovits Zoltán, Soltész Zoltán és Tóth Péter továbbra is a mi játékosunk lesz. Természetesen igyekszünk megerősíteni a csapatot. Visszatér Szolnokra két régi-új emberünk, Süveges Máté és Ridzyk Zoltán, az utóbbi a román válogatott színeiben szerepelt a malagai Eb-n. Továbbá Józsa Tibor Szentesről, Németh Dániel az OSC-ből, valamint az egykori szegedi kapus, az utóbbi években a francia bajnokságban vitézkedő Szegi Zoltán érkezik sorainkba. Mellettük lesz három idegenlégiósunk, két kazah: Alan Orazalinov és Rustam Ukumatov, valamint az új-zélandi Adam Cunliff, mindhárman tagjai hazájuk válogatottjának. Azt gondolom, hogy ezzel az összetételű állománnyal megpályázhatjuk a nyolc közé jutást.

Ennyit tudtunk meg tehát a klubelnöktől.

Lukács Dénes ugyanakkor másféle információkat is közölt távozásával kapcsolatban.

— Július negyedikén beszéltem Mohi Zolival, akkor biztosított a folytatásról — kezdte. — Július közepéig a családdal nyaraltunk, ezt követően jelentette be az elnök, hogy nem velem képzelik el a jövőt, és felbontják a szerződésemet. Közben olyan információt kaptam, hogy Kovács István, a Domino volt mestere, akivel jó kapcsolatban vagyok, veszi át tőlem a csapatot. Sajnálom, hogy így alakult a helyzet, hiszen előbb játékosként, majd edzőként nem kevesebb mint 26 évig voltam tagja az egyesületnek. Edzőként 2004 tavaszán vettem át az együttest, amelyik egy ponttal az utolsó helyen szerénykedett. Akkor a tizedik helyen végeztünk, később voltunk hetedikek a bajnokságban. A Magyar Kupában pedig az elődöntőbe jutottunk, harmadikok lettünk. Az igaz, hogy az elmúlt évad nem úgy sikerült, ahogy vártuk, csupán az osztályozót követően harcoltuk ki a bennmaradást. Májusban és júniusban komoly energiát fektettem az új játékosok szerződtetésébe. Legtöbbjükkel egyedül tárgyaltam. Mi értelme lett volna az egésznek, ha nem vagyok biztosítva a folytatásról? Ez is bizonyítja, hogy az elmúlt években nemcsak edző voltam, hiszen támogatók, játékosok és még sok-sok minden más után rohangáltam az életben maradás érdekében. Most pedig közli a klubelnök, hogy nem számítanak rám. Úgy érzem, hogy a közgazdászdiplomámat, az idegennyelv-tudásomat és az üzleti és sportéletben szerzett kapcsolataimat a klub továbbra is tudta volna hasznosítani. Ám úgy tűnik, hogy nemkívánatos személy lettem a szolnoki vízilabdánál — nyilatkozta Lukács Dénes.

Kovácsot januárig szerződés köti

Kovács István mesteredzőt nem kell bemutatni a sportág kedvelőinek, hiszen dolgozott többek között az UTE és a Domino BHSE csapatánál is. A két utóbbi klubbal mindent lehető címet megnyert — BEK-, Euroliga-, LEN-kupa-, Szuperkupa- és Magyar Kupa-győzelmet szerzett —, nem utolsósorban 11-szeres magyar bajnok. A Dominónál, ahol tíz évet dolgozott, áprilisban leváltották, miután a gárda vereséget szenvedett a Vasastól a bajnoki elődöntőben. Kovács edzőt kedden sikerült utolérnünk.

— Egyelőre semmi konkrétumról nem tudok beszámolni a sajtónak. Egy biztos, januárig a Dominóhoz vagyok elkötelezve — mondta röviden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!