Sport

2009.02.27. 16:40

A szünetben, még két góllal vezetett a MÁV FC az Újpest ellen

Egy hét múlva megkezdődik a másodosztályú labdarúgó bajnokság, s már élesben kell bizonyítaniuk a csapatoknak, hogy nem töltötték tétlenül a felkészülési időszakot.

Gelei J.

— Az ősszel múltunkhoz méltatlanul szerepeltünk, így mindenképpen szükségünk volt erősítésre — felelte érdeklődésünkre a kék-fehérek klubigazgatója, Tóth Dénes. — Igyekeztünk úgy igazolni, hogy egy ütőképes csapat alapjait tegyük le. Összesen kilenc játékos érkezett hozzánk: Kövesfalvi (DVTK), Belényesi (Nyíregyháza), Széki, Hullám (Újpest), Germán (Pápa), Molnár, Csehi, Kőkúti (Paks), Rebecsák (Jászberény). Velük megerősödve a cél, hogy a tavaszi eredmények alapján az első három hely valamelyikén végezzünk. A felkészülés alatt egyszer sem tudtunk hazai pályán játszani, mi több, még edzésekre is idegenben kellett pályát bérelni. Ez jókora plusz kiadást jelentett, de a tervezett munkát legalább elvégeztük.
Az érkezők mellett egy csapatnyi játékos távozott is a klubtól: Kolláth (Jászberény), Hegedűs (Kaposvár), Szabó T. (KTE), Nagy P. (Ausztria), Urbán-Szabó, Bálint (Sz. Spartacus), Balla (Tiszafüred), Bezzeg, Blaskovits (Salgótarján), Reinhardt (Makó) eligazolt, míg szívproblémái miatt Bozori befejezte profi pályafutását.
Mivel az MLSZ a pályák állapotára hivatkozva elhalasztotta az élvonalbeli csapatok hét végi fordulóját, így a Szolnoki MÁV FC-nek sikerült NB I-es gárdát megnyerni utolsó értékmérő találkozójára.
Újpest—Szolnoki MÁV FC 3-3 (1-3)

Fáy u., 100 néző

Újpest: Dombai — Illés, Bárkányi, Cutuc — Simek, Scott, Foxi, Remili, Popovics — Lázár, Simon. Edző: Szentes Lázár.
Szolnok: Kövesfalvi — Molnár Z., Kőkúti (Kiss K.), Balogh, Kerényi — Széki, Zana (Hullám), Germán (Rebecsák), Csehi — Kotula (Freud), Belényesi. Edző: Vágó Attila.

Gólszerzők: Simon 2, Foxi, ill. Kotula, Germán, Széki

Különösen az első félidőben játszott jól a Tisza-parti gárda, ekkor kétgólos előnyre is tett szert. A szünet után azonban megsérült Kőkúti, így szinte nem maradt védő a Vágó-csapatban, s ezt kihasználva egyenlítettek a lila-fehérek.

A MÁV együttese ma reggel 9 órától a Szolnoki Spartacus NB III-as gárdája ellen lép pályára, Jászberényben.
Gelei J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!