Sport

2011.02.23. 18:37

Az év szenzációja volna a szolnoki továbbjutás

A női kosárlabda Magyar Kupában a Pécs, a Sopron és a ZTE már korábban biztosította helyét a négyes döntőben. A negyedik résztvevő kilétéről a Szolnok—Győr találkozó hivatott dönteni, amit csütörtökön 18 órakor játszanak a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

GG

A bajnokságban a felek mindkét találkozóján a győriek bizonyultak jobbnak (92-74, 91-75), s az erőviszonyok alapján most is sokkal esélyesebbek. A szolnoki csapat továbbjutása alapesetben is szenzációszámba menne, úgy pedig főképp, hogy Mészáros Zoltán edző két meghatározó játékosára sem számíthat. Pungor Krisztina csípőproblémája és Rubold Eszter Achilles-ínsérülése még mindig nem jött rendbe, ezért a kupacsatát minden bizonnyal nélkülük kell megvívniuk a kék-sárgáknak.

A hiányzók okán mezőnyposztokon igencsak beszűkültek a szolnokiak variációs lehetőségei, pedig ha valahol, akkor inkább a gyűrűtől távolabb lehet keresnivalójuk Szondy Dóráéknak. A palánkok alatt nehéz lesz felvenni a versenyt a rendkívül erős Kublina—Hollingsworth centerkettőssel, ám ahhoz, hogy a meccs szorosan alakuljon, a mieinknek őket is meg kell akadályozniuk a könnyű kosarak szerzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!