Sport

2011.06.06. 11:57

Női kosárlabdacsapatunk veretlenül várja a bolgárokat

A Sopronban zajló Európa-bajnoki pótselejtező-tornán veretlenül áll a csoport élén a magyar női kosárlabda-válogatott.

V. Cs.

A pénteki nyitó nap első félidejében a mieink valósággal elgázolták a hollandokat, 41-17. A folytatás már csak formaság volt Honti Katáék számára, akik tartalékoltak egy picit a további három összecsapásra, mégis simán, 68-39-re verték a tulipános hölgyeket. Szombaton  a finn válogatott sem jelentett különösebb akadályt a mieink számára, annak ellenére, hogy az első napon óriási meglepetésre a finnek 71-67-re megverték a bolgárokat.

A mieink semmit nem bíztak a véletlenre, különösen jó második negyedbeli játékuknak (21-11) köszönhetően, a folytatásban nyugodtan kosárlabdáztak. A folytatásra nem maradt izgalom, Fegyvernekyék győzelméhez nem fért kétség, 65-51. A szombati nap másik meccsén a bolgárok, életben tartva továbbjutási reményeiket, 70-68-ra győzték le az ukránokat. Az utóbbi együttest a magyar csapat is legyőzte 68-56-ra, vasárnap este a hűség városában. Székely Norbert együttese az első néhány percet leszámítva  végig vezetett, a második negyedben 13 ponttal is, aztán a  nagyszünet után 5 pontra olvadt az előny. Ekkor a magyarok megrázták  magukat, és végül a vártnál szorosabb hajrában őrizték meg veretlenségüket.

Nemzeti csapatunk a mai szünnap után, kedden 18 órakor Bulgáriával találkozik.

V. Cs. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!