LABDARÚGÁS

2017.07.29. 18:30

Hazai pályán rajtol a MÁV FC

Nem lehetnek jó emlékeik a MÁV-drukkereknek a Dorogról. Elvégre a Komárom-Esztergom megyei gárda az elmúlt szezonban két ízben is borsot tört a kék-fehérek orra alá – előbb hazai pályán 1–0-ra, majd a Tiszaligetben 4–2-re diadalmaskodott az akkor még Németh Szabolcs irányította alakulat.

Pabar Gyula

Egy valami viszont közös a felekben: mindkettő keretéből távozott egy-egy meghatározó, gólerős játékos. A nyolcgólos Medgyes Zoltán kölcsönből tért vissza az élvonalbeli Haladás soraiba, míg az ugyancsak nyolc találatig jutó Rokszin Ádám az NB II.-es újonc Győrhöz igazolt. Mindez azonban aligha számít a vasárnapi szezonnyitón, amikor is a felek tiszta lappal és új reményekkel vágnak neki 2017–18-as pontvadászatnak.

– Legutóbb egy ­szlovákiai edzőmeccs keretében volt szerencsénk megnézni őket, elég masszív csapat benyomását keltették – nyilatkozta lapunknak Balogh Pál, a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője.

– Új trénerrel (Schindler Szabolcs – a szerk.), ezáltal némiképp új felfogással léptek pályára, és az ellenfélnek nagy nehézségek árán sikerült csak feltörni őket. A látottak alapján azt kell, hogy mondjam, ránk sem vár könnyű feladat, ugyanakkor mindent elkövetünk, hogy a gyors embereink révén széthúzzuk a védelmüket, és gólt lőjünk nekik.

A Szolnok–Dorog találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik a Tiszaligetben.

P. Gy.

Az első hat forduló műsora

1. forduló: Szolnok–Dorog, ­július 30., 18.00. 2. ford.: Soroksár–Szolnok (Dabason), augusztus 6., 17.30. 3. ford.: Szolnok–Kazincbarcika, augusztus 13., 17.30. 4. ford.: Szeged 2011-Szolnok, augusztus 19., 17.30. 5. ford.: Szolnok–MTK, augusztus 23., 17.30. 6. ford.: Sopron–Szolnok, augusztus 27., 17.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!