KAJAK–KENU

2017.08.11. 10:04

Sikeresen kvalifikálta magát Kiss Erik a világbajnokságra

„Az elmúlt hónap nem úgy sikerült ahogy szerettem volna, gyakorlatilag két hétig nem tudtam rendesen edzeni, mert az Eb-n és utána is betegeskedtem.”

Kis Erik, a fürediek egyik reménysége

Forrás: Beküldött fotó

– Ezt kompenzálva most keményen edzek – mondta lapunk érdeklődésére Kiss Erik, a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu SE parakajakosa.

– A nemrég véget ért ifjúsági országos bajnokságon az épekkel versenyeztem. Csak az időmet szerettem volna megnézni és szerencsére azt a szintet hoztam, amit az Eb-­válogatón. Ez egyfajta szintfelmérő volt számomra.

Az Európa-bajnokságot Bulgáriában, Plovdivban tartották, ahol rekkenő hőség nehezítette a sportolók dolgát.

– Rá kellett jönnöm, hogy még van hova fejlődnöm. A döntőbe sajnos nem jutottam be, de ez nem szegte kedvem, mert ez volt az első nagyobb nemzetközi versenyem és elizgultam kicsit.

„Meg hát felnőttek ellen versenyeztem…”

– fogalmazott a még csak tizenhat éves kajakos.

Kis Erik, a fürediek egyik reménysége
Forrás: Beküldött fotó

A világbajnoki válogatón sajnos nem tudta megnyerni futamát, ennek ellenére is sikeresen kvalifikálta magát.

– Nagyon szoros verseny volt, de nem vagyok csalódott, mert kijutottam, a cél pedig egyértelműen a világbajnoki indulás kivívása volt, ami hála istennek sikerült. Ezúton szeretném megköszönni a sok edzést és a munkát felkészítőmnek, Szabó Attilának – fűzte hozzá.

A világbajnokságot ­augusztus 23. és 27. között rendezik a csehországi Rasicé­ben. Ezt követően ­szeptember 2-án következik idei utolsó versenye, a felnőtt magyar bajnokság a szolnoki Holt-Tiszán, ahol kategóriájában az első helyet célozza meg.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!