KOSÁRLABDA

2017.09.16. 18:48

Tóth Zoltán és Polyák László az Universiadén szerepelt

Az Eb mámorában kevés szó esett az Universiadéról, amelyen szintén indult a magyar válogatott. A felnőttekhez hasonlóan, az Universiade-csapatban is szerepeltek Olaj-játékosok, Polyák László és Tóth Zoltán. A két kosarassal nem csak élményeikről beszélgettünk.

Polyák Laci (balra) és Tóth Zoli már klubcsapatukra, az Olajra koncentrálnak

Fotó: Csabai István

A tajvani Tajpejben 24 férficsapat lépett pályára, köztük volt a mieink férfiválogatottja is. Az Universiade ugyebár egyetemista és főiskolás sportolók világjátéka, mivel a kosárlabda az egyetemeken az egyik legnépszerűbb sportág, egyértelmű volt, hogy Tajvanban bivalyerős csapatok indultak.

Válogatottunk nyolc meccset tudott le a megméretésen, közülük hármat nyert meg, végül a 18. helyen végzett a 24 csapat küzdelmében.

– Azt tudtuk mi is, hogy erős lesz a mezőny, a szerbek az Adria Ligában edződött játékosokkal álltak fel, csak nyolc ponttal vertek meg bennünket – mondta a 24 éves Polyák Laci.

– A legnagyobb különbséggel, 13 ponttal a harmadik helyezett lettektől kaptunk ki. Sajnos, a csoportkörben csak Dél-Koreát tudtuk megverni, ezért csak a 17–24. helyért játszhattunk, végül egy vereséggel és két győzelemmel a tizenhetedik helyen zártunk.

Mexikó ellen is nagy meccset játszott csapatunk, ellenük öt ponttal kaptak ki, Tóth Zoli szerint rendhagyó volt a közép-amerikai együttes bemelegítése.

– A fél óra kötelező bemelegítésből 24 percet dobtak, és csak hat percet ziccereztek, ami igazán különleges volt – kezdte Zoli.

– Az élményekről is szólva, a kínaiak elleni meccsünket több mint tízezren nézték végig. Jelzem, nyolc meccs mellett túl sok időnk nem volt városnézésre, ráadásul az Universiade-falu messze volt a városból.

– Azért megnéztük a nemzeti palotamúzeumot és a 101 emeletes felhőkarcolót, amelynek a 92. emeletéig engedtek fel bennünket. Villámgyorsan, 33 másodperc alatt felrepült a lift a 92. emeletre. A faluban igyekeztünk jól érezni magunkat, ahol szinte mindegyik nemzet kínált némi betekintést a kultúrájába.

Polyák Laci (balra) és Tóth Zoli már klubcsapatukra, az Olajra koncentrálnak
Fotós: Csabai István

– Visszatérve a meccsekre, a körülményekre, végig pokoli meleg volt, magas páratartalommal, igaz, mindenütt ment a klíma, ami veszélyes volt, sokszor alaposan le voltunk izzadva. Úgy érzem, a pályán sem égtünk le Tajpejben – tette hozzá viccesen.

Polyák Laci és Tóth Zoli immár csapatával, az Olajjal készül a szezonra. Laci Nyíregyháza, Marosvásárhely és Budapest, pontosabban a MAFC csapatának érintésével érkezett Szolnokra.

– Élvezem a munkát a csapatnál – folytatta a hátvéd.

– Kezdem felvenni a ritmust. Jó a hangulat a csapatnál, ráadásul Voja és Kovács Peti is már velünk dolgozik. Készülünk a Trabson elleni kupapárharcra.

Tóth Zoli az egri főiskoláról tért vissza nevelőklubjához, amellyel 2014-ben bajnoki címet ünnepelhetett.

– Jó a csapat és a stáb is kötődik Szolnokhoz, az Olajhoz, minden együtt van ahhoz, hogy jól szerepeljünk – jelezte az irányító.

– Jósolni nem akarok, előbb legyünk túl szerencsésen a török csapat elleni mérkőzésen.

A Szolnoki Olaj legénysége tehát készül, amely szombaton 9.30-tól nyilvános edzést tartott a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ezután pedig szurkolói ankétot rendeztek.

Újra az Olajnál a Mol

A hétszeres bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes Szolnoki Olaj KK újra a Mol támogatásával szerepel a hazai férfi-kosárlabdabajnokságban, a vállalat pénteki közlése szerint – írta az MTI.

Az olajcég korábban volt már névadó szponzora az egyik legsikeresebb hazai kosárlabdaklubnak, például 2012-ben, amikor a Tisza-partiak megnyerték a bajnokságot és a kupát is, az Eurochallenge-kupában pedig negyedik helyen végeztek.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!