ASZTALITENISZ

2017.11.21. 10:55

Molnár István is indulhat a TOP 12-es bajnokságon

Budapesten, az Ormai-csarnokban rendezték meg a felnőtt TOP 12 bajnokság kvalifikációs versenyét, amelyen 16 asztaliteniszező vehetett részt nemenként, és küzdhetett meg a három-három továbbjutást érő helyért.

A Jászkun Volán SC csapatát két ifjúsági korú versenyző, Molnár István Patrik és Nagypál Márta képviselte. Közülük Márti számára sajnos nem sikerült a kvalifikáció, ugyanis selejtezős kvartettjében nyeretlen maradt ezúttal.

Molnár István a négyfős csoportjában Juhász Patrikot (Wiener Neudorf) 4:0-ra verte, míg a BVSC-s Kovács Gábort 4:2-re, így a szintén zuglói klubot képviselő Molnár Krisztián elleni vereség (0:4) is belefért a pakliba, hiszen a csoportjában második helyen végezve, bejutott a negyeddöntőbe.

Ott a Celldömölk csapatát erősítő Katus Krisztiánt kapta ellenfélnek, akit 4:1-re győzött le, és innentől már csak egy lépcsőfok választotta el a kvalifikációtól.

Az elődöntőben viszont nem bírt Magyar Lászlóval (Plüderhausen) és így a mindent eldöntő „bronzmérkőzésen” kellett kiharcolni a TOP 12-be való kerülést.

Molnár Pisti 3:1-re elhúzott Do Phuong Nam ellen, viszont a BVSC játékosa visszajött 3:3-ra, de a döntő játszma kizárólag a 18 éves szolnoki fiúról szólt, és 4:3-as sikerével kiharcolta a részvételt az év második legrangosabb hazai versenyére.

Ezzel Molnár István Patrik lesz az egyedüli ifjúsági korú fiú versenyző a felnőttek erős mezőnyben, de nem az egyedüli, aki a Jászkun Volán Sport Klub saját nevelésű asztaliteniszezője, ugyanis a 21 esztendős Szudi Ádám országos bajnokként, a magyar ranglista vezetőjeként és ezáltal első kiemeltként várja a decemberi viadalt.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!