RÖPLABDA

2017.11.16. 10:42

A Szolnok hozta a kötelezőt a TFSE elleni kupameccsen

Győzelemmel rajtolt a címvédő Szolnoki Röplabda Akadémia csapata a Magyar Kupában.

Guzmics Richárd (labdával) hamar megtalálta az összhangot az új társakkal

Fotó: Fodor Orsolya

Gulyás Ferenc tanítványai a TFSE otthonában szettveszteség nélkül diadalmaskodtak, ezáltal bejutottak a sorozat negyeddöntőjébe, ahol a bajnoki listavezető Kazincbarcikával kell majd farkasszemet nézniük.

A szolnokiak erőnyerőként csak a második körben kapcsolódtak be a küzdelmekbe, ugyanakkor vendéglátójuk, a budapesti első osztályban vitézkedő TFSE – amelynek keretét többnyire amatőr játékosok alkotják – elképesztő izgalmak közepette kvalifikálta magát a legjobb tizenhat közé, miután 3:2-vel felülmúlta az NB II.-es Pénzügyőr Debrecent.

A szívük ezúttal is a helyén volt a fővárosiaknak, akik minden tőlük telhetőt elkövettek, hogy megnehezítsék a címvédő dolgát, amely mindig a legfontosabb pillanatokban rázta meg magát, és húzta be az aktuális játszmát.

Gulyás Ferenc vezetőedző a kisebb sérüléssel bajlódó Kholmann Norbertet (váll) és Tamasi Ákost (boka) ezúttal pihentette, akiket Bíró Bence és Soyvural Kevin helyettesített, méghozzá nem is rosszul. A harmadik szettre teljesen elkészült az erejével a TFSE, így a mienk mindenféle erőlködés nélkül lezárhatták a meccset.

TFSE–SZOLNOKI RÖPLABDA 0:3 (–23, –18, –10)

SZOLNOK: Guzmics, FÜLÖP P., Varga Z., Gönczi, Szabó P., Tóth G. Csere: FARKAS R. (liberó), BÍRÓ, Soyvural. Vezetőedző: Gulyás Ferenc. Edző: Ilyés Gábor.

Guzmics Richárd (labdával) hamar megtalálta az összhangot az új társakkal
Fotós: Fodor Orsolya

GULYÁS FERENC: – Azt hittük, egy kicsit könnyebb mérkőzés vár ránk, de a fővárosiak végig nagyon motiváltan játszottak ellenünk. Számunkra most az a legfontosabb, hogy hoztuk a kötelezőt, és a cserejátékosaink bizonyították, helyük van a csapatban.

Érdekesség, hogy tavalyhoz hasonlóan, a nyolc között ismét a Kazincbarcikával találkozik a szolnoki legénység. Ha még emlékeznek rá, az akkori párharc első felvonása 3:0-val a Szolnoké lett, ami nyilván másképpen alakult volna, amennyiben a borsodiak nem felejtik otthon a játékengedélyüket.

Amit utólag nagyon is bánhattak, hiszen a visszavágót hiába nyerték meg 3:2-re, az összesítés alapján a Tisza-partiak mehettek tovább.

NYOLC KÖZÉ JUTOTTAK: Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, MAFC, Sümeg, Szolnok. A Dunaújváros–DEAC mérkőzés lapzártánk után ért véget, míg a Szeged–Pénzügyőr találkozót november 25-én (jövő szombaton) rendezik.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!