KÉZILABDA

2019.10.09. 12:38

Először tudott nyerni ősszel a Székács

A harmadosztályú kézilabda-bajnokságokban két csapatunk tudott nyerni a hétvégén.

Varga Balázs

Paska Nikolett négy gólt lőtt, de csapata a Mezőtúr kikapott Szeghalmon

Forrás: Mezőtúr AFC

A férfi NB II. Dél-keleti csoportjában a Törökszentmiklósi Székács három vereséggel kezdte a szezont, ám a Bácsalmás ellen megszakította rossz sorozatát, miután 36–28-ra legyőzte Bács-Kiskun megyei ellenfelét.

A Mezőtúr nem tudta otthon tartani a két pontot: hiába vezetett 11–9-re a félidőben, végül 24–23-ra kikapott a Csongrádtól. Ebben a csoportban a Kunszentmárton a harmadik megyebeli együttes, amelynek szintén nem jött össze a győzelem. A harmadik helyezett Köröstarcsa vendégeként hiába dobott Tóth László kilenc, Gelley Dávid nyolc, Békési Bence pedig hét gólt, a hazaiak így is 34–30-ra nyerni tudtak.

Az Észak-keleti csoportban a Szolnok a szünetben még 15–15-re állt a Gyöngyös U23 ellen, ám a második félidőben bedarálták a vendégeket, így végül 33–24-re győztek. A Túrkeve Hajdúböszörményben lépett pályára, ám 25–21-es vereséget szenvedtek.

A női NB II.-ben a Mezőtúr Szeghalomra utazott. A védekezésükbe számos hiba csúszott, így támadásban hiába nyújtottak többen is jó teljesítményt, és szereztek 32 találatot, a 41 kapott gól túl soknak bizonyult. Az első túri győzelem így még várat magára.

Paska Nikolett négy gólt lőtt, de csapata a Mezőtúr kikapott Szeghalmon
Fotó: Mezőtúr AFC

Eredmények

Férfi NB II. Dél-kelet:

Törökszentmiklósi Székács KE–Bácsalmási PVSE 36–28, Mezőtúri AFC-Syngenta–Csongrádi KSE 23–24, Köröstarcsai KSK–Kunszentmárton KSK 34–30.

Férfi NB II. Észak-kelet:

Szol­noki KCSE–Gyöngyös U23 33–24, Hajdúböszörményi TE–Túrkevei VSE 25–21.

Női NB II. Dél-kelet:

Szeghalmi NKC–Mezőtúri AFC-Syngenta 41–32.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!