ATLÉTIKA

2019.03.06. 10:09

Hat érmet szereztek a szolnoki atléták

Országos bajnokságok sorát rendezték a napokban Budapesten, valamint Szombathelyen, és mindegyik sorozatban született szolnoki aranyérem.

Varga Balázs

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola hölgyatlétái edzőik segítségével remekeltek a serdülők ötpróba-bajnokságán, amit Budapesten, a BOK-csarnokban rendeztek meg.

Forrás: Beküldött fotó

A felnőtt téli dobóbajnokságon az országos csúcstartó Rivasz-Tóth Norbert ismét nem okozott csalódást, és 77,31 méteres dobásával megnyerte a gerelyhajítást.

Az újonc és serdülő dobóbajnokságon Gál Zita képviselte a Szolnoki SC-SI-t a gerelyhajítók között, és 39,78 méteres új egyéni csúcsával a második helyen végzett.

Diszkoszvetésben Kárpát Zsanna szintén megjavította eddigi legjobbját, és 26,68 méteres eredményével a dobogó alsó fokára léphetett fel.

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola hölgyatlétái edzőik segítségével remekeltek a serdülők ötpróba-bajnokságán, amit Budapesten, a BOK-csarnokban rendeztek meg.
Fotó: Beküldött fotó

A fővárosban rendezett újonc és serdülő fedett pályás összetett bajnokságon taroltak a szolnoki lányok, mivel ötpróbában Keszthelyi Luca első, Kocsis Anna Luca második, míg Szabó Dóra negyedik lett, ráadásul mind a hárman új egyéni csúcsot állítottak fel.

A másik nemben Fülöp Richárd állt rajthoz négypróbában, aki szintén nem akart adós maradni, így aranyéremmel és új egyéni eredménnyel zárta versenyszámát.

Eredmények

Felnőttek Férfi gerelyhajítás: 1. Rivasz-Tóth Norbert 77,31 méter (Sz. MÁV SE).

Serdülők Leány ötpróba: 1. Keszthelyi Luca 3656 pont, 2. Kocsis Anna Luca 3323 pont, …4. Szabó Dóra 3229 pont. Leány gerelyhajítás: …2. Gál Zita 39,78 méter. Leány diszkoszvetés: …3. Kárpát Zsanna 26,68 méter.

Újoncok Fiú négypróba: 1. Fülöp Richárd 1903 pont (Szolnoki SC-SI).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában