röplabda

2018.11.09. 10:03

Vállalható vereséget szenvedett a Jászberény

Öt éve a jászberényi férfi kosarasok, szerdán pedig röplabdás hölgyek mutatkoztak be a nemzetközi színtéren.

Varga Csaba

Méghozzá a Challenge-kupa selejtezőjében, a Slávia EU Bratislava vendégei voltak Lékó Lilláék az oda-visszavágós párharc első összecsapásán. A mieink szettlabdáról fordítva 29:27-re nyerték az első játszmát. A folytatásban azonban a pozsonyi csapat akarata érvényesült, és hozták mindkét szettet.

A negyedikben viszont már 21:14-re vezettek a hazaiak, azonban fordítottak, sőt, játszma- és egyben meccslabdához is jutottak, de Pintér Andiék fordítottak, és kiegyenlítették az állást. A rövidített játékot azonban kíméletlenül behúzta a pozsonyi együttes. A visszavágót jövő szerdán 19 órakor rendezik a Belvárosi Játékcsarnokban.

Slávia Bratislava – Jászberény VT 3:2 (–27, 18, 21, –25, 6)

Pozsony, 300 néző. V: Milic (osztrák), Pajevszkij (ukrán)

JÁSZBERÉNY: Devaney 10, Petőváry 13, Faragó, Pintér 10, Maliseva 2, Cveticsanyin 27. Csere: Lékó (liberó), Petrenkó 5, Jakovcsuk 11, Riczkó. Vezetőedző: Deme Gábor

Michal Matusov, a Slávia edzője a Nemzeti Sportnak: – Nem volt könnyű felkészülnünk a Jászberényből, és Pintér Andrea sáncmunkáját nem tudtuk megfelelően hatástalanítani. Bár most mi győztünk, a továbbjutás kérdése teljesen nyitott maradt.

Deme Gábor: – Az első nemzetközi tétmérkőzésünkön vállalható vereséget szenvedtünk Pozsonyban. Voltak a találkozónak periódusai, amikor nagyon jól játszottunk. Egy remek gárda, a szlovák első helyezett ellen veszítettünk. Ez a továbbjutás nincs lefutva, mert hazai pályán képesnek tartom a csapatomat arra, hogy 3:0-ra vagy 3:1-re győzzünk.

További eredmény: Rogoza (szlovén)–Vasas 3:1 (16, –19, 17,17)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!