tiszaörs

2018.12.18. 18:42

Nehéz évet zárt a település, de fejlődni tudtak

Minden év dolgosan telik Tiszaörsön, a területfejlesztési pályázatok többsége az idei hónapokra koncentrálódott.

Ujvári László

– Pozitívan értékelem, hogy a közfoglalkoztatottak közül sokan visszakerültek az elsődleges munkaerőpiacra és ott többségük megállta a helyét – adott hangot örömének Bodonné Gyöngy Erika.

Kis településként idén két pályázatot adtak be költségvetés-kiegészítő rendkívüli támogatásra. Ezekből eddig ötmillió forintot nyertek. Az év talán legnagyobb feladata volt a sajtüzem előkészítése és a termelés beindítása. November elején öt főállású alkalmazottal indult a munka, amit nagy eredményként könyvelnek el.

Mint a megye többi településén, többnyire a pályázatokról szólt az idei év itt is. Megújult az iskola, részlegesen felújították a községháza épületét.

– Nehéz esztendő van mögöttünk, de úgy érzem, helytálltunk. A tésztaüzemben hat, a sajtüzemben öt fő dolgozik. Munkahelyeket teremtettünk és fenntartjuk azokat, mely büszkeségre adhat okot – magyarázta a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában