ASZTALITENISZ

2018.04.18. 10:21

Remekeltek a magyarok: Ecseki és Szudi végigverte a mezőnyt Zágrábban

Zágrábban rendezték meg a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) Challenge Series sorozatának következő állomását, melyre a férfiaknál 178 nevezés érkezett.

Sz. P.

Budapest, 2018. március 4. A késõbbi gyõztes Ecseki Nándor (b) és Szudi Ádám a Kosiba Dániel, Lakatos Tamás páros ellen játszik az asztaliteniszezõk országos bajnokságának férfi páros döntõjében a budapesti Ormai László Csarnokban 2018. március 4-én.

Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

Ott volt a mezőnyben a zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándor és a tizennyolc éves koráig az Jászkun Volán SC-t erősítő Szudi Ádám is.

Tudni kell, hogy kettejük magyar bajnok párosa ötödik helyen áll a felnőtt Európa-ranglistán, ebből kifolyólag az esélyesek között tartották őket számon a horvát fővárosban.

Nem kellett selejtezőt játszaniuk, viszont a tizenhat között rögtön japán párost, Togamit és Tanakát kapták, akiket 3:1-re győztek le. A folytatásban egy izraeli duót, ezután pedig egy francia párost győztek le.

Érdekes módon a döntő alakult a legsimábban számukra, ugyanis a tajvani Peng–Szun duó elleni 3:0-s sikerrel megszerezték az aranyérmet, és az ezzel járó kétezer dollárt.

Budapest, 2018. március 4.
A késõbbi gyõztes Ecseki Nándor (b) és Szudi Ádám a Kosiba Dániel, Lakatos Tamás páros ellen játszik az asztaliteniszezõk országos bajnokságának férfi páros döntõjében a budapesti Ormai László Csarnokban 2018. március 4-én.
Fotós: MTI Fotó: Illyés Tibor

Bár a magyar fiúk döntőt játszottak már ehhez hasonlóan rangos viadalon, de nyerniük először sikerült. Innentől már a halmstadi csapat-világbajnokságra készülnek gőzerővel, amely április 29-én veszi kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!