Szeretettel

P. Pusztai Nóra

Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük. Azokat, akik testükben szívük alatt hordoztak minket, majd mikor megszülettünk, meleg szeretettel öleltek magukhoz. 

Emlékszem, kisiskolásként izgatottan készültünk az anyák napi műsorra, a székeken a nagymamáim is helyet foglalhattak. Szerencsésnek gondolom magam, hiszen bölcs tanácsaikkal, gondoskodó szavaikkal felnőtté válásomig elkísértek. Az egyikőjük még a dédunokáknak is örülhetett, akik hasonlóan versekkel, ajándékokkal lepték meg őt és nagymamáikat is. 

A kisfiam az óvodában egy meghívót adott át a minap, mellyel a meghitt percekre invitált, ám dédelgeti a titkot, amit őriz az alkotásáról.Néhány foszlányt el-elkottyintott, de megegyeztünk, hogy én ebből semmit sem hallottam, hiszen olyan féltve őrzi a meglepetést. A nagy családi készülődés sem maradt el, már hetekkel ezelőtt beszélgettünk a gyerekekkel arról, minek örülhetnének vajon a nagymamák. Majd esténként hallottam a szobájukból kiszűrődő suttogást, ahogy a verset gyakorolták és a terveket tovább szövögették. 

Nem tudom, mire jutottak, de már a köztük kialakuló szövetség is melengeti a szívemet. És amikor az esti elköszönéshez még hozzáteszik: Te vagy a legjobb anyuka a világon!, akkor madarat lehet fogatni velem. 

Nem tartom magam a legjobbnak, de örülök, hogy ezt ők így érzik, mindent meg is teszek ezért. Volt kitől tanulnom, hiszen az én anyukám is hasonlóképp terelgetett az élet rögös útján. A mai napig felhívhatom, érjen öröm vagy bánat, velem éli át azokat. Mindenkinek ilyen édesanyát kívánok!