Sportos élet

Pakainé Pusztai Nóra

Nem vitatom, hogy sportolni jó! Lehetne hosszasan boncolgatni az egészségi állapotot befolyásoló pozitív hatásait, mégis inkább az sport örömeivel és kudarcaival együtt járó életérzés, ami egy életen át elkíséri az embert. Persze, ha rátalál a megfelelő mozgásformára. 

Én nyolcadikosként váltottam a grundfociról a labdarúgás egy komolyabb formájára, ám a sors egy időre messzire sodort ettől a sporttól. Felsorolni is nehéz mi mindent próbáltam ki időközben, mielőtt ismét összekerültem a focival. A csapattal közösen szerzett élmények, kudarcok és az elért sikerek kísérik utamat, melyekről mesélni nehéz, inkább érdemes részesévé válni azoknak. A férjemmel szorgalmaztuk is a gyermekeinknek, válasszanak maguknak sportot, hogy hasonló érzéseket élhessenek át. A kezdeti szárnybontogatások után, úgy tűnik szépen lassan megtalálják azt, ami nekik tetszik, ahol szívesen töltik idejüket. Mert talán tényleg ez a legfontosabb, illetve az, hogy a kitartásuk az évek alatt megmaradjon.

Tizenévesen talán még nagyobb elhivatottság kell ahhoz, hogy a tomboló hormonok ne vegyék el az ember eszét és beérjen a korábbi edzésekbe belefektetett munka és idő. Elismerés tehát minden fiatalnak, akik a sportot választják a mindennapi „züllés” helyett, persze az ő életükbe is beleférhet némi szórakozás. Ahogy hírportálunkon is olvasható, szerdán a nemzetközi versenyeken elért sportiskolás növendékeket és edzőiket köszöntötték Szolnokon. És bár egy pillanatra megálltak, de többségük már nem a megnyert megméretésekre, hanem inkább a következő próbatételeikre gondolnak és arra készülnek. További sok sikert kívánok nekik!