Szoljon Insta

2023.09.20. 17:25

Briliáns teljesítményt nyújtó ifjú versenyzőit köszöntötte a Szolnoki Sportcentrum

Csillogó érmek, ragyogó helyezések – sok emlékezetes pillanatot szereztek ezen a nyáron a Szolnoki Sportcentrum versenyzői, akik közül a legeredményesebbeket szerdán külön is köszöntötték Szolnokon.

Rózsa Róbert

Kovács Esztert, a Szolnoki Sportcentrum ifjúsági világbajnokságon negyedik helyet szerző evezősét köszöntötte Rózsa József, a Sportcentrum ügyvezetője (jobbra), valamint Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, 2023. szeptember 20-án, Szolnokon

Fotó: Nagy Balázs

A nyári sportszezon – szolnoki szempontból – legszebb pillanatai futottak a kivetítőn szerdán, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola tiszaligeti főhadiszállásánál tartott ünnepségen. Győzelmek, dobogós helyezések, hazai és nemzetközi sikerek képei peregtek a lejátszón. A pillanatok főszereplői eközben maguk is jelen voltak, hiszen az ő tiszteletükre hívott össze köszöntést a Szolnoki Sportcentrum, díjazva a nemrég véget ért, főleg egyéni sportokat érintő, nyári szezonban nyújtott teljesítményüket.

– Messze van még az év vége, amikor valamely nagy sportcsarnokunkban, szülők, a város részvételével is elismerjük teljesítményetek. Ezek az eredmények most frissek, és igyekszünk tartani a hagyományt, hogy a nyári időszakban kimagasló eredményt elérő sportolóink eredményei előtt tiszteletünket tegyük – fogalmazott a Sportcentrum ügyvezető igazgatója.

Mint Rózsa József elmondta, a felnőtt és korosztályos Európa-bajnokságon, világbajnokságon, Ifjúsági Európai Olimpiai Fesztiválon (EYOF), Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) dobogós, vagy pontszerző helyet elért sportolóikat, illetve az egyesület neveléséből kikerülő sportolóikat köszöntötték.

Meghívót kaptak a versenyzők által érintett helyi iskolák képviselői is. Hiszen – mint az ügyvezető rámutatott – a szép sportteljesítmények elérése mellett az iskolai követelményeknek is meg kell felelni. Rózsa József szerint köszönet jár az iskoláknak a gondoskodó háttérért, a kettőskarrier-építés lehetőségének biztosításáért. A Szolnoki Tankerületi Központ részéről így Rusvai Károly igazgató, a Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumból Deák László igazgató, a Verseghy Ferenc Gimnáziumból pedig Szűcs István igazgatóhelyettes fogadhatott gratulációt tanulóik sporteredményeiért.

Összesen tizenegy sportoló részesült elismerésben. A legnépesebb csapat az evezősöké volt. Bíró Julianna az ORV-n nyolcasban szerzett bronzérmet. Juhász Bianka, valamint Takó Lilla az ORV-n ugyancsak nyolcasban, valamint kormányos nélküli kettesben végzett harmadikként. Kovács Eszter kétpárban az ifjúsági Európa-bajnokságon zárt az előkelő negyedik helyen. Ugyanezen az Eb-n második helyen végzett egypárban Pádár Luca, aki mindezt az ifjúsági világbajnokságon, szintén egypárban szerzett 12. helyezésével fejelte meg.

Nem maradtak le a fiúk sem: Pálmai Ágoston az ifi Eb-ről kormányos nélküli négyesben bronzéremmel tért haza, az ifi vb-n pedig a hatodik helyen zárt. Ennek a négyesnek volt a tagja Kalmár Áron is, aki azért nem lehetett jelen az ünnepségen, mert teljesítményével három, tengerentúli egyetem figyelmét is felkeltette, ezért jelenleg is az Egyesült Államokban van. A Sportcentrum felnőtt klasszisa, Furkó Kálmán idén az universiadén szerzett bronzéremmel, valamint a világbajnoki ezüstérmével gyarapította gyűjteményét – előbbit könnyűsúlyú kétpárban, utóbbit könnyűsúlyú kettesben szerezte.

Az atléták közül az U20-as Európa-bajnokságon, 100 méteres síkfutásban szerzett bronzérmet Kocsis Anna Luca, aki ráadásul az augusztusi budapesti világbajnokságon is a 14. helyen végzett a 4x100-as váltó befutójaként. Svédváltóban az ORV-n hatodik helyen végzett a magyar válogatott csapatával Medgyessy Máté, aki 200-on egyéniben még egy kilencedik helyet is szerzett.

A kajak-kenu szakosztályból ezúttal a kenus Kis-Batka Imola Johanna kapott elismerést: ő a maratoni távon ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett, a ifjúsági világbajnokságon ezüstérmesként zárt, míg az U23-as mezőnyben a negyedik helyen végzett.

Elismerést kaptak az ünnepségen ezen sikerek kovácsai, a felkészítők is: így Molnár Dezső, az evezős szakosztály vezetője, Purucki Ferenc evezős edző, Ecseki Tibor atlétikai szakosztályvezető, Varga Ádám atléta edző, Bordács Balázs, a kajak-kenu szakosztály vezetője, valamint Hadvina Gergely és Fodor Soma kajak-kenu edzők.

Irigykedik az atlétika a vizes sportokra?

A köszöntés kötetlen beszélgetéssel végződött, amelyen az egyes sportágak szereplői egymással is eszmét cseréltek. Hadvina Gergely elárulta, sokszor merít edzéselméleti ötleteket az atlétikából, sok dolgot tudott már átvenni onnan. Elmondta azt is, felesége, az olimpiai bajnok Hadvina Dóra maga is nagy rajongója az atlétikának. A németországi világbajnokságon is a budapesti világbajnokság közvetítéseit nézték. Ecseki Tibor atlétikai szakosztályvezető arról szólt, nekik mintha nehezebben jönnének az eredmények, bár talán most megindulnak felfelé. A magyar vizessportok eredményeit mindenesetre sokszor irigykedve" nézik.„

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában