Karácsonyi csoda

Molnár-Révész Erika

Angyal szállt le pénteken a szolnoki hajléktalanszállón. Hozott fényt a sötétségbe, reményt a kilátástalanságba, emberséget az embertelenségbe. 

Hozott mosolyt, de könnyeket is, öröm és bánatkönnyeket egyaránt. Előbbiek nem pusztán a karácsonyi ajándékok miatt csorultak ki az ellátottak szeméből, hanem azért is, mert ezen a napon számítottak valakiknek. Utóbbiak pedig a család hiánya miatt, akik ilyenkor, ünnepekkor még kínzóbban hiányoznak az otthon, és gyakran rokonok nélkül maradt fedél nélkülieknek. 

A rászorulóknak Ahmadné dr. Labanics Éva (középen) adta át a csomagokat
Fotó: Mészáros János

Ismét megtörtént a karácsonyi csoda, immár ötödjére a nappali melegedő falai között. Ismét volt, aki felkarolta a nehéz sorsúak ügyét, és ismét voltak olyanok, akik gondoltak a náluk szerencsétlenebb helyzetben élőkön. 

A szolnoki ügyvédnő Ahmadné dr. Labanics Éva évek óta támogatja ezeket az embereket, nem csak karácsonykor, de hétköznapokon is, kenyéradománnyal. Pénteken ajándékokkal érkezett, összesen hetven csomaggal, bennük mindenféle földi jóval. Illatszerek, meleg sapka, kesztyű, édesség és instant kávé is volt a telepakolt szatyrokban, jó időbe telt, míg a megajándékozottak mindent végig tudtak nézni. 

Látszott, hogy az adományozók nagyon, de nagyon szeretnének egy kis örömöt csempészni a nehéz hétköznapokba, egy kicsit enyhíteni a magány, a kilátástalanság kínzó poklát. 

A meghatott arcokat látva ez sikerült is, az üzenet célba ért. Ha csak egy délelőttre is, de angyal járt a szolnoki hajléktalanszállón, hozott fényt a sötétségbe, reményt a kilátástalanságba, emberséget az embertelenségbe.