VÉLEMÉNY

2017.10.30. 18:15

Milyen lélek kell ahhoz, hogy valaki egy sírról lopjon virágot vagy koszorút?

Mécsesek gyúlnak, gyertyák égnek, koszorúk és virágok díszítik a temetőket október végén, november elején. Kár, hogy sok a kegyeletsértő...

Szép és csendes ünnep a halottak napja, és sok esetben fájdalmas is. A sírnál állva ilyenkor a hozzátartozókban akaratlanul is feltörnek a hétköznapokban elfojtott emlékek elhunyt szerettükről, sok esetben visszatér a veszteség keserű érzése.

Éppen ezt, mások gyászát becstelenítik meg azok, akik a felfokozott lelkiállapotot kihasználva próbálnak értékekhez jutni.

Virágot lopni, táskát elemelni vagy a sírkert előtt álló autót feltörni nemcsak az eltulajdonítás miatt bűn, hanem erkölcsileg is gyalázatos tett.

Milyen lélek kell ahhoz, hogy valaki egy sírról lopjon virágot vagy koszorút? Mi játszódhat le a fejében amikor védtelen, gyászban megtört embertől ragadja el a zsákmányt?

És ilyenek vannak. Sajnos, nem is kevesen.

Pont ezeket az eseteket próbálják megakadályozni a rendőrök, a polgárőrök, a közterületfelügyelők és a városőrök felvilágosítással és megerősített jelenléttel. A kegyeletsértők miatt kell szórólapokat osztani, vigyázni, figyelni, reggeltől estig a temetőben és a parkolókban járőrözniük, csoportosan.

Holott ezeknek a segítőknek is bizonyára van olyan szerettük, akire családjuk körében méltón emlékeznének, de az erkölcsi nullák miatt nem tehetik meg.

" width="473" height="308" />

Mert az ilyenek azok.

Ezekre a tettekre ugyanis semmi, de semmi, még a szegénység sem mentség.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!