ABÁDSZALÓK

2020.01.16. 17:30

A szezonkezdetre szintet léphet a turizmus az új beruházásokkal

Az elmúlt évek adósságrendezése, anyagi megerősödése után Abádszalók tavaly végre ráfordulhatott a korábban megálmodott városfejlesztés útjára.

Ujvári László

Abádszalókon egyebek mellett a strand is megújulhat a közeljövőben

Fotó: Mészáros János

Már az egymilliárd forintos lélektani határt ostromolja a két esztendő alatt elnyert fejlesztési források összértéke.

– A mögöttünk hagyott esztendőben Abádszalók új lendületet vett, úgyis mondhatnám, 2019 az elrugaszkodás éve volt – felelte hírportálunk megkeresésére Balogh Gyula. A polgármester emlékeztetett, hogy tavaly számos fejlesztés valósult meg vagy indult el a településen, beérett a korábbi időszak munkájának gyümölcse.

– Jó évet zártunk, a kitűzött céljainkat sikerült elérni és megvalósítani, a beruházások jól haladnak – jegyezte meg az októberben újraválasztott településvezető. Az elmúlt két évben körülbelül egymilliárd forint fejlesztési forrás érkezett Abádszalókra. Csak tavaly huszonhét futó pályázatból huszonegy esetében nyerték el az igényelt forrást.

A 2019-es évben megkezdhette működését az egész térség által régóta várt Abádszalóki Tiszavirág Tanuszoda. A meglehetősen hosszúra nyúlt építkezés után tavaly decemberben nyitotta meg kapuit az állami fenntartású létesítmény, ahol a remények szerint helyi és környékbeli gyermekek ezrei tanulnak meg úszni, ami egyúttal a versenysporthoz is kiváló alapot adhat.

– A végéhez közeledik az új orvosi rendelő és védőnői szolgálat építése, már az utolsó simításokat végzik – sorolta Balogh Gyula.

A munka közel sem ért véget, hosszú út elején jár a Tisza-tó-parti kisváros. Az idei év legfontosabb célja a település további, valamint a turizmus átfogó fejlesztése.

– Jelenleg nincs hitele az önkormányzatnak, se működési, se fejlesztési. Ez magával hozza, hogy szűk költségvetésből gazdálkodunk, de minden szükséges feladatra jut elegendő forrás. Külön öröm, hogy eddig minden pályázat önerejét hitel nélkül tudtuk biztosítani – magyarázta a polgármester.

A nyári szezon kezdetére véget ér a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával megvalósuló százmilliós beruházás a Tisza-tó Strandon. Új fogadóépület, recepció, beléptető és automata parkolórendszer, illetve családi szórakoztató minigolfpálya épül. A városvezető úgy vélekedett: idén már egy építkezésektől nem zavart turisztikai szezon veszi kezdetét, melyben a tanuszoda, a megújult és átépített strand, valamint a felújított és újraindított melegített vizű fürdő egy új színvonalat jelent a turizmusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!