Összefoglaló

2024.03.26. 20:00

Meglepő döntés született a jászladányi gyilkos ügyében – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Ritkaságszámba menő döntés született kedden a Szolnoki Törvényszéken: a 2022. december 30-án Jászladányban történt emberölés miatt indult büntetőügy előkészítő ülésén dr. Nádor Zoltán bíró megtagadta az élettársát különös kegyetlenséggel meggyilkoló 36 éves jászladányi férfi bűnösséget beismerő nyilatkozatát. Ez azt jelenti, hogy tárgyalás következik a büntetőügyben.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

A Flirt H2 vonatszerelvénye bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a hidrogénüzemű személyszállító vonat által megtett leghosszabb, üzemanyag-utántöltés és újratöltés nélküli távolsággal. A járművek karosszériáinak nagy része Szolnokon készül magyar szakemberek magas színvonalú munkájával.

A Karcagi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat két 26 éves kenderesi férfivel szemben, akik egy kenderesi vendéglátóhely ablakait törték be kövekkel. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság hoz majd döntést.

Egy kunszenti lakos tett bejelentést a rendőrségen március 25-én, hogy az egyik helyi üzletben hagyta telefonját, amit egy ismeretlen elvitt. A rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, és előállítottak egy öcsödi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A rendőrök megtalálták a telefont a férfinél, lefoglalták a készüléket.

Az Örökségünk Szászberek Helytörténeti Kör néhány hónappal ezelőtt emléktáblát avatott a Kolping Katolikus Általános Iskola falán, annak emlékére, hogy 105 évvel ezelőtt Felsőszászbereken vendégeskedett Bartók Béla. A kör tagjai a világhírű zenetudós születésének 143. évfordulójának emlékére a napokban koszorút helyeztek el táblánál.

Közös szemétszedésre várta a kunszentmártoni lakosokat is a Körös Vadásztársaság. Az időjárás kedvező volt. Ahogy Wenner-Várkonyi Attila polgármester közösségi oldalon közzétett bejegyzéséből kiderül, az akció során két pótkocsi hulladékot gyűjtöttek össze a kezdeményezés résztvevői. A szemetet el is szállíttatták.

Lelkes fiatalok gyülekeztek kedden reggel Szolnokon, az Aba-Novák Agóra előtti téren. Egy célért érkeztek, amit az általuk viselt póló felirata is mutatott: Csikkmentes Szolnok. A fiúk és lányok csikkgyűjtő kapszulákat osztottak a járókelőknek, elsősorban persze azoknak, akik dohányoznak.

Helyi idő szerint kedden hajnali fél 2-kor csapódott egy teherhajó a baltimore-i Francis Scott Key hídnak, az ütközés miatt a hajótest kigyulladt, majd elsüllyedt. A balesetben a három kilométeres híd egy része belezuhant a Patapsco folyóba. Az incidens során több gépjármű is a vízbe esett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában