Péter Tamás elnyerné a lakosság bizalmát

2017. június 19. 16:00 , Legutóbb frissítve: 2017. június 19. 16:03 Kovács Berta
ÚJSZÁSZ | Áprilistól új, ambiciózus parancsnoka van az Újszászi­ Rendőrőrsnek Péter ­Tamás százados személyében, aki bár Szolnokon él feleségével és két gyermekével, korántsem ismeretlen a ­kisváro­siak­ körében.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A helybeliek a Rózsa Imre Középiskola rendészeti szakirányán oktató testnevelőként, valamint a sportélet egyik meghatározó alakjaként, küzdősportolóként ismerhetik.


– Itt nőttem fel Újszászon, szüleim is ide való­siak, a gimnáziumba is ide jártam, így jól ismerem a települést. Később elkerültem Miskolcra, hogy rendőrnek tanulhassak, majd találkoztam jelenlegi feleségemmel, aki pesti, és a fővárosban is éltünk egy ideig. Utána visszaköltöztünk Újszászra, aztán Szolnokra, ahol most is lakunk. Újszász életébe öt éve kapcsolódtam be, április elsejétől pedig az őrs parancsnoka vagyok – mesélte Péter Tamás, akivel elképzeléseiről és a rendőrőrshöz tartozó három település két hónap alatt kitapasztalt jellegzetességeiről beszélgettünk.


Több küzdősportban is járatos, ő alakította meg a városban a Szász Fight Clubot, az Újszászi Önvédelmi Sport Egyesületet <br><i> Fotó: Mészáros János</i> Több küzdősportban is járatos, ő alakította meg a városban a Szász Fight Clubot, az Újszászi Önvédelmi Sport Egyesületet
Fotó: Mészáros János
– Mindhárom önkormányzattal igen jó a kapcsolatom, Zagyvarékas volt kicsit ismeretlenebb, de két hét után leraktam ott is a névjegyemet - árulta el az új őrsparancsnok. – Szászberek bűnügyi szempontból nagyon kis takaros település, itt igazából nincs probléma, de hátra dőlni nem szabad, ezt az állapotot meg is kell tartani. Újszászon sincsen túl nagy baj. Nyilván, minden lakosnak be kellene tartania az együtt élés szabályait, ebből adódnak viszálykodások. Zagyvarékason viszont több a jogsértés. Jellemzően kisebb szabálysértéseket (falopás, bolti lopás), és kisebb súlyú bűncselekményeket követnek el a helybeliek. A lakosságot leginkább irritáló betöréseket azonban már sikerült az intenzív jelenléttel visszább szorítanunk – mutatott rá Péter Tamás.

Az új parancsnok egyébként célul tűzte ki, hogy a lakossággal közvetlen, bizalmon alapuló kapcsolatot építsenek ki.
– Én valójában nem csak a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítására törekszem, szeretném ténylegesen csökkenteni a bűncselekmények számát, nagyobb rendőri jelenléttel, ellenőrzésekkel, nagy hangsúlyt fektetve a bűnmegelőzésre. Mindehhez elengedhetetlen a civil szervezetekkel, társhatóságokkal, a polgárőrséggel való együttműködés is – hangsúlyozta.

– A visszajelzésekből az derül ki, észrevették már az emberek, hogy többet vagyunk közöttük. Hétvégéken több akciót­ és bűnmegelőzési programot szervezünk.
Kijárunk az idősekhez, közbiztonsági fórumon folytatunk párbeszédet a Zagyvarékason élőkkel. Szeretném elérni, hogy minél közelebb kerüljön egymáshoz a rendőrség és a lakosság. Ha meglátnak egy rendőrautót, ne az legyen az emberek reakciója, hogy görcsbe rándul a gyomruk, hogy „jajj, most hány forintos csekket kapnak”, hanem valóban érezzék, hogy biztonságban vannak, mi tényleg szolgáljuk az állampolgárokat.

Lehetőségeinkhez mérten ennek érdekében mindent meg is teszünk. Célom, hogy rendőreink is minél többet kint legyenek az utcán, érezzék a lakosok, azért vagyunk, hogy segítsünk. Más szervekkel is próbálok minél több együttműködést kezdeményezni.
A kollégákkal is napról napra összerázódunk, én kicsit katonás vezető vagyok, fontos számomra a fegyelem, a kitartás.

Több területen kipróbálta már magát

Péter Tamás változatos tapasztalatokkal rendelkezik, több területen is kipróbálta már magát. 1999. július elsején szerelt fel a rendőrség állományába rendőrjárőrként a BRFK XVIII. kerületi rendőrkapitányságára, majd 2000-től 2004-ig a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztály „Gepárd” Alosztályán mint bevetési nyomozó dolgozott. 2004-től a Szolnoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Vagyonvédelmi Alosztályán szolgált nyomozóként. 2010-től a Tiszai Vízirendészeti­ Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály felderítőcsoport vezetőjeként tevékenykedett. Közben két főiskolai diplomát is szerzett. 2016 novemberében lett rendőrtiszt, idén április elsejétől pedig megbízták az Újszászi Rendőrőrs vezetésével.

 

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Péter Tamás elnyerné a lakosság bizalmát

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Deutsch az MTK-ról: Súlyos hibák; megvan az új befektető

Deutsch az MTK-ról: Súlyos hibák; megvan az új befektető

„Az MTK-nak nem egyszerűen fel kell jutnia, hanem bajnokként kell visszakerülnie az NB I-be.”

Videó: „Amikor kikapott a Dózsa, sírtam, akkora szurkoló voltam”

Pataki István, ismertebb nevén Tupó bácsi már 25 éve árulja a szotyit és a tökmagot a meccsek előtt Pakson és környékén.

Mezőkövesd: újabb alapember távozik a csapattól

Egerszegi Tamás nem hosszabbítja meg a lejáró szerződését, biztosan elhagyja a klubot.

Újpest: milyen legyen a klub új címere? Szavazzon!

Egy szerencsés öt VIP-jegyet nyerhet a Fradi elleni derbire!

WTCC: rajt-cél győzelmet aratott Michelisz a portugáliai főfutamon

A magyar pilóta jól jött el a rajtnál, és utána sem engedte ki a kezéből a győzelmet.

F1: Vettelt majdnem kizárták Azerbajdzsánban – sajtóhír

Hamilton nem fékezett Vettel előtt • A német szaklap szerint az FIA nem akart „belenyúlni” a vb-csatába.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér