Világbajnokok

2023.08.25. 22:27

Fordulatos volt a végjáték több pénteki döntőben

Drámai, fordulatos végjátékokban gazdag döntőket láthattak a Nemzeti Atlétikai Stadionba kilátogató szurkolók!

MW

A győztes venezuelai Yulimar Rojas a női hármasugrás döntője után a budapesti atlétikai világbajnokságon

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Drámai végjátékban a mai döntők során sem volt hiány, izgalmas versenyeket láthatott a Nemzeti Atlétikai Központba kilátogató 30 ezer szurkoló. Női gerelyhajításban és női hármasugrásban is csak az utolsó körben dőlt el a világbajnoki cím sorsa!

Az utolsó kör döntött a döntőben

Yulimar Rojas megvédte a címét, és negyedszer lett világbajnok! A női hármasugrás venezuelai világcsúcstartója végig rossz formában versenyzett a döntőben. Többször is belépett az ugrásai során, sokáig úgy tűnt,a nyolcadik helyezéssel kell megelégednie. 

Aztán döntő hatodik, utolsó sorozatában 15.08 méterre ugrott, amivel így sikerült átvennie a vezetést az ukrán Marina Beh-Romancsuktól (15.00 m), és végül megnyerte a világbajnoki címet!

A harmadik helyen a kubai Leyanis Pérez Hernández (14.96 m) végzett.

Japán arany női gerelyhajításban

A japán Kitagucsi Haruka a lehető legjobbkor, a hatodik, vagyis az utolsó körben vette át az első helyet 66.73 méteres hajítással. 

Ez az eredmény elég is volt ahhoz, hogy  megszerezze az aranyéremmel járó világbajnoki címet hazájának! 

A második helyezett a kolumbiai Flor Denis Ruiz Hurtado lett 65,47 méteres eredménnyel, míg a harmadik helyezett az ausztrálok hajítója Mackenzie Little lett 63,38-as eredménnyel.

A későbbi győztes japán Kitagucsi Haruki a női gerelyhajítás döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon 
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

Jamaicai aranyérem női 200 méteren 

A jamaicai Shericka Jackson új világbajnoki csúccsal, 21.41-es eredménnyel lett aranyérmes és mindössze hét századdal maradt el Florence Griffith-Joyner abszolút világcsúcsától, ami azt is jelenti, hogy ez minden idők második legjobb eredménye! 

A második helyen az amerikai Gabriella Thomas futott be 21.81-es idővel, a harmadik pedig honfitársa, Sha'Carri Richardson lett 21.92-es időeredménnyel.

JACKSON, Shericka; THOMAS, Gabrielle
A győztes jamaicai Shericka Jackson (k), a második helyezett amerikai Gabrielle Thomas (j) és a harmadik helyezett amerikai Sha’Carri Richardson (b) a női 200 méteres síkfutás döntője után 
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Lyles  200 méteren is világbajnok

A 100 méteres sprintfutam után 200 méteren is az amerikai futó lett az aranyérmes!

Az ezüstérem honfitársáé, Erriyon Knighton 19.75-ös eredménnyel ért célba, míg a bronzérmet a botswanai Letsile Tebogo nyakába akasztják majd 19.81-es idejéért.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!