4x100-as váltó

2023.08.25. 20:43

Országos csúcsot futottak Kocsis Lucáék a világbajnokságon

Több necces váltása is volt a hazai női 4x100-as váltónak a budapesti világbajnokságon, de körbeértek, méghozzá a valaha volt legjobb magyar idővel.

Rózsa Róbert

A Kocsis Luca (balról), Kerekes Gréta, Takács Boglárka, Csóti Jusztina összeállítású magyar 4x100-as női váltó országos csúcsot futott a budapesti világbajnokságon

Fotó: AFP

Kiesett, de országos csúcsot futott a magyar női 4x100-as váltó a budapesti világbajnokság pénteki előfutamaiban. A magyar lányok botját Kerekes Gréta indította, a második futó Csóti Jusztina volt, a felső kanyart Takács Boglárka futotta, tőle pedig – a szolnokiak nagy örömére – Kocsis Luca, a Szolnoki MÁV SE sprintere kapta a váltóbotot.

A magyarok első váltása biztonsági volt, a második és a harmadik azonban egyaránt kiélezettre sikerült.

De sikerült! Így a magyar váltóbotot Kocsis Luca hozta be a célba.

Nem is akármilyen idővel. Talán az elnyújtott váltásoknak is köszönhetően 43.38 másodperces országos csúcsot repesztettek a magyar lányok. Ez persze döntőt nem érhetett a bivalyerős mezőnyben, de a brazil váltót sikerült megverniük, és az összetettben szerzett 14. helyükre sem lehet panasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!