Dubaji Világkiállítás

2021.08.26. 14:34

Bemutatták a magyar pavilon munkatársainak formaruháit

Fontos szempont volt, hogy a formaruhák ne csak szépek és különlegesek legyenek, hanem a mindennapi használatban is megállják a helyüket.

Budapest, 2021. augusztus 26. A Dubaji Világkiállításon részt vevő magyar személyzet formaruháinak bemutatója Budapesten 2021. augusztus 26-án. A világkiállításon két tervező, a THEFOUR és az Elysian formaruháit viseli majd a magyar pavilon személyzete.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Bemutatták a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjában dolgozó munkatársak formaruháit csütörtökön Budapesten.

Tóth Andrea, a magyar részvételt szervező Expo 2020 Magyarország Nkft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy mintegy 60 fős csapat utazik ki szeptember végén Dubajba, és a Magyarországot képviselő munkatársak formaruháinak megtervezésére pályázatot hirdettek a Magyar Divat & Design Ügynökséggel (MDDÜ) együttműködésben.

Hozzátette: a pályázat során fontos szempont volt, hogy a formaruhák ne csak szépek és különlegesek legyenek, hanem a mindennapi használatban is megállják a helyüket.

Az ügyvezető elmondta azt is, hogy a Makovecz szellemiségében épült magyar pavilon arculatát Hosszú Gergő vezetésével egy a MOME-n végzett fiatal kreatív csapat alkotta meg. Felidézte, hogy a magyar megjelenés középpontjában hazánk egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása áll.

A Dubaji Világkiállításon részt vevő magyar személyzet formaruháinak bemutatója Budapesten 2021. augusztus 26-án.
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója hangsúlyozta: a Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kap a magyar divattervezők és dizájnerek munkáinak bemutatása.

Elmondta, hogy az MDDÜ szakmailag támogatta a tervezői pályázat kiválasztási folyamatát. Emellett a világkiállításon a magyar megjelenés részeként tematikus hetet rendeznek, ahol szintén lehetőség nyílik a magyar divattervezők és dizájnerek munkáinak széleskörű megismertetésére.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a pályázat kiírásánál fontos feltétel volt, hogy a formaruhák dizájnja illeszkedjen a magyar pavilon arculatához, legyen strapabíró, de egyben kényelmes is, valamint feleljen meg az időjárási viszonyoknak. Emellett kiemelten fontos volt, hogy illeszkedjen a dubaji öltözködési normákhoz.

A beadott hat pályázat közül két tervezői munkát választottak ki: a The Four csapata a magyar pavilon munkatársainak és menedzsereinek ruháit álmodta meg. A tervezők az arculati színekből a petrolkék, rozéarany, fehér és sötétkék színeket használták. Az arculati motívumot aszimmetrikusan helyezték el a ruhákon. A viselet anyagválasztása jól alkalmazkodik az éghajlati körülményekhez. Bódis Boglárka, az Elysian tervezője az esemény vendéglátó és üzemeltető szekciójának a ruháit álmodta meg.

Borítókép: A Dubaji Világkiállításon részt vevő magyar személyzet formaruháinak bemutatója Budapesten 2021. augusztus 26-án. A világkiállításon két tervező, a THEFOUR és az Elysian formaruháit viseli majd a magyar pavilon személyzete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!