ünnepi időszak

2019.12.18. 07:00

Telt ház lesz karácsonykor a megyei szálláshelyeken

A tendencia szerint azok a munkavállalók, akik végigdolgozzák az évet, belefáradnak az ünnepi készülődésbe. A megyénkben élők közül is egyre többen választanak szállodákat év végi kikapcsolódásuk helyszínéül. Tudják ezt a szálláshelyek is: a jászkunsági hotelek programokkal várják vendégeiket. Mindezek fényében nem csoda, hogy majdnem mindenhol telt ház várható.

Munkatársainktól

Gyõr, 2018. december 24. Kozma Viktor szállodai recepciós dolgozik a gyõri Rába Hotelben karácsonykor 2018. december 24-én. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

– Évek óta elutazunk a családdal szilveszterkor, eleinte céges üdülőt választottunk a kedvező ára miatt, de többször foglaltunk szobát wellness-szállodákban is – mondta a szolnoki Kovács Márta, aki kifejtette, hogy amikor a gyermekei elég nagyra nőttek, baráti tár-

sasággal utaztak. Túrázással, társasjátékozással és fürdőzéssel töltötték az időt.

– Egy anyának kifejezett kikapcsolódás, ha nem otthon kell sütni, főzni, hanem a szálláson teljes ellátást kap a család, ezért is döntöttünk az utazás mellett. Nem mellesleg a főiskolás gyerekeimmel is állandó programmá vált a közös évzárás. Így, ha máskor nem is, legalább ilyenkor együtt tudunk tölteni egy kevés időt – hangsúlyozta az anyuka.

– A karácsonyi foglalások az utóbbi három négy évben kezdtek megerősödni – kezdte a beszélgetést Gácsi Gyula cserkeszőlői Solaris Apartman Resort vezetője, majd részletezte, hogy sokan már nyár végén foglaltak, de akadt olyan, aki tavaly ebben az időszakban is náluk pihent, ő már akkor előre gondolkozott. Január másodikáig teltházzal üzemelnek, de még az első hónap közepéig is elég sok foglalásuk van.

Több mint negyven apartmant foglalhatnak a vendégeik. A tendencia azt mutatja, hogy egyre kevésbé választják az önellátást, szeretnék, ha a kikapcsolódás időszaka tényleg a pihenésről szólna, így bár különleges programok nem sorakoznak a kínálatban, az étterem karácsonyi vacsorával várja a vendégeket, ezzel is hozzájárulva a meghitt pillanatokhoz. A település egyik legnagyobb szállásadójának vezetője kiemelte, hogy míg szentestén a csendesebb, családias, nyugodt hangulat a jellemző, addig szilveszterkor bulik és a fiatalabb társaságok kerülnek előtérbe.

– Karácsonyra soha nem látott számú vendégünk van. Eddig nem volt jellemző, hogy ezen a meghitt ünnepen ennyi szállásfoglalás lett volna. Idén a szobáink közel nyolcvan százalékát értékesítettük, szilveszterre a megtelt táblát már december másodikán kitehettük. Az ország különböző pontjairól érkező pihenni vágyók mind a hatvankét szobánkat lefoglalták – részletezte Falusi János szolnoki Garden Hotel ügyvezetője, aki hozzáfűzte: sok a visszajáró vendég, de ebben az évben szép számmal köszönthetnek újakat is.

A programokról elmondta, hogy szállodájukban a szeretet ünnepe meghittségben telik, délután bejgli-partival és forralt borral kedveskednek a vendégeiknek. Szilveszterkor évek óta bevált és kedvelt a kerthelyiségükben a lángos sütés, valamint a wellness meghosszabbított nyitvatartása, ahol pezsgővel várják a vendégeiket. A talpalávalót hajnalig húzzák.

– A kisújszállási Hotel Kumánia is közkedvelt választás a vendégek körében, a szálloda most is telt házzal üzemel az ünnepek alatt – tudtuk meg Zámbori Péter ügyvezetőtől. A karácsonyi szállodafoglalások során ünnepi menüvel, meglepetésekkel, fürdő-, szaunahasználattal, valamint masszázs alkalommal várják a vendégeket. Komplexumban egyedi igényeket is teljesítenek, egyebek mellett ha igény mutatkozik rá, feldíszített fenyőfát is biztosítanak a szobákba.

Az óévet a Hotel Kumánia és a Kumánia Gyógy-és Strandfürdő is igazi retro szilveszterrel búcsúztatja, melyet szó szerint vétek kihagyni – állítja a szakember. A zene és tánc mellett fürdőzésre is lehetőségük lesz a vendégeknek, akik éjfélkor pezsgős koccintás és a tűzijáték kíséretében léphetnek át a 2020-as esztendőbe.

Többgenerációs családok ünnepelnek együtt

– Az előző évekhez hasonlóan, a karácsonyi időszakra nem készültünk különlegesebb programokkal, a tapasztalatok szerint ugyanis a vendégek inkább családi körben töltik a pihenést – vélekedik Tomasovszky László a Martfű Termál SPA vezetője, aki elmondta, hogy szenteste leginkább többgenerációs családok – nagymamától az unokáig – foglaltak szállást.

Szilveszter előtti estén éjszakai fürdőzést szerveznek, de nemcsak a szállóvendégeknek, hanem minden fürdőzni vágyónak. December huszonharmadikától január közepéig teltházzal üzemel a hotel, de most január közepéig is vannak foglalásaik. Októberben a szobáik nagy része már elkelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában