Bulvár-celeb

2023.09.09. 04:57

Rettenetes állapotban van Galambos Lajos (videó)

A börtönben ülő zenész kérelmét elutasították, pedig az egészsége vészesen megromlott.

MW

Fotó: Markovics Gábor

Galambos Lajos rengeteget fogyott, és már a tisztálkodásban is segítségre szorul - írja a Tények.hu cikkében.

Több mint négy hónapja kezdte meg három és fél éves börtönbüntetését a trombitás, aki már bevonulása előtt is súlyos egészségügyi problémákkal küzdött. Akkor mentővel szállították az intézménybe, azonban azóta folyamatos romlik az állapota, többek között gyomorfájdalmakkal küzd. 

Nemrég az ügyvédje benyújtotta Lajcsi otthonápolási kérelmét, ám a napokban ezt a Székesfehérvári Törvényszék másodfokon is elutasította. Indoklásuk szerint a büntetés-végrehajtás orvosa elutasító véleményében úgy fogalmazott, hogy Galambos Lajos nem szenved olyan súlyos megbetegedésben, amely miatt a mindennapi életben is ápolásra szorulna.

Dr. Csontos Zsolt, a zenész ügyvédje a tenyek.hu megkeresésére azt válaszolta, szerinte súlyos ellentmondások vannak a tények és a büntetés-végrehajtás orvosának véleménye között.

 

Csatoltunk igazságügyi orvosszakértői véleményt is, amely egyrészt összefoglalta, hogy Galambos Lajosnak milyen konkrét betegségei vannak, ezek közül melyek azok, amik krónikus betegségek és visszafordíthatatlanok. Az állapotában érdemi javulás a jövőben nem várható

– emelte ki az ügyvéd.

A zenész továbbra is folyamatosan egészségügyi felügyelet alatt áll, ami azt jelenti, hogy még a bv boltjába se mehet ki egyedül, így az alkalmazottak vásárolnak be neki, mivel csak ezeket az ételeket tudja megenni. Jelenleg már a mindennapi tisztálkodásában is segítségre szorul.

Mindezek után ügyvédje szerint nagyon lesújtotta az otthonápolási kérelmük elutasításáról szóló hír, de Lajcsi törekszik arra, hogy pszichésen is erős maradjon. A napokban novellákat olvasott fel a sétája során fogvatartott társainak, így próbálva legyőzni az őt ért traumát.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában