Járvány

2020.08.03. 12:35

A koronavírus-járvány miatt mélyponton vannak a budapesti fürdők

Az előző évi forgalom 40 százaléka lehet csak az idei, ami 3-4 milliárdos veszteséget jelent.

Budapest, 2015. szeptember 28. Török fürdő a Király Gyógyfürdőben, Budapesten, a II. kerületi Fő utcában 2015. szeptember 28-án. Egyhetes rendezvénysorozattal ünnepli 450 éves fennállását a gyógyfürdő, amelyet Buda török megszállása idején építettek. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotós: Kovács Tamás

Folyamatos bevételi rekordok után a koronavírus-járvány miatt mélyponton vannak a budapesti fürdők. Az előző évi forgalom 40 százaléka lehet csak az idei, ami 3-4 milliárdos veszteséget jelent – mondta Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. új vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban.

Az elmúlt években 20 milliárd forint értékű beruházást önerőből finanszírozó cégnél a likviditásmenedzselés lett volna az év kihívása a Covid-19 nélkül is.

Szűts Ildikó közölte, hogy a Király fürdő felújítása elmarad. A beruházás 3,5 milliárd forintos nagyságrendben szerepelt az előző vezetőség tervében. Ezt leállították, a fürdőt már nem is tudják megnyitni, mert 2018 óta nincs ÁNTSZ-engedélye.

Olyan lepusztult, hogy muszáj hozzányúlni, csakhogy most erre nem tudnak áldozni – mondta.

A Gellért fürdő kapcsán a vezérigazgató elmondta, hogy tudomásuk szerint 2021. december 31-ig üzemel a hotel, ezért addig a fürdő is nyitva lesz.

Ez az időszak alkalmas a tervezésre, hogy miként kell egy ötcsillagos gyógyszállót és egy ahhoz tartozó ötcsillagos gyógyfürdőt kialakítani. Mindehhez a kapcsolódó forrásokat is meg kell találni. A fürdő megsüllyedt, évek óta alá van dúcolva, a gépészete elavult. Miután hajdan a Gellért szálló a fürdővel szimbiózisban épült, amikor a szálloda felújítása elkezdődik, a fürdőének is napirendre kell kerülnie – közölte.

Borítókép: Török fürdő a Király Gyógyfürdőben, Budapesten, a II. kerületi Fő utcában 2015. szeptember 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!