Krimi

2023.06.22. 22:20

Tizenkét ember esett a háborgó Dunába, megszólalt a megmentőjük

A viharos szélben három kenu borult fel Visegrádnál.

MW

Fotó: Szabó Gabriella

Martikán István törzszászlós és Soltész Balázs törzszászlós, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság (DVRK) munkatársai érkeztek először a helyszínre, és kezdték meg a mentést.

„Valamikor 15 óra körül kaptuk a riasztást, hogy kenusok borultak a vízbe. Késlekedés nélkül, azonnal indultunk, és egy-két percen belül a helyszínre érkeztünk” – mesélte Soltész Balázs a police.hu-nak.

Fotó: Szabó Gabriella

– Már messziről láttuk, hogy három felborult kenuba kapaszkodnak emberek. Szerencsére mindenkin volt mentőmellény.

Az időjárás nem kedvezett a mentésnek, a hatalmas hullámok és a szél is dobálta a hajót. 

Martikán István hajóvezetőnek nem volt egyszerű feladat az emberek között navigálnia a járművet. A bajbajutottak 16 és 60 év közöttiek voltak, a fiatalokat és az idősebbeket előreengedték. Őket mentettük ki a vízből először. Senki sem tolakodott, türelmesen megvárták, amíg egyesével kihúzzuk őket a vízből. Ilyenkor fontos, hogy mi is megőrizzük a nyugalmunkat és ne kapkodjunk. 

– A fiatalok közül akadt, aki talán kicsit megijedt, de leginkább azért, mert az értékeiket szerették volna megmenteni. Az egyikük a papucsával volt elfoglalva, kapkodott utána. Mondtam neki, hagyja a papucsot, jöjjön fel a hajóra, a biztonság az első. A hajó oldalán volt strandlétra, azon másztak fel egyesével az emberek. A kollégámmal a mentőmellényüket megfogva segítettünk nekik. 

Közben egy civil is segített a gumicsónakjával, ő három embert mentett ki a vízből.

Senki sem szorult orvosi ellátásra, ami köszönhető annak is, hogy a kenusok betartották a biztonságos hajózásra vonatkozó szabályokat és megtették az óvintézkedést.

A kimentett kenusokat a rendőrök partra szállították, és a biztonságba helyezésükről is gondoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában