Figyelmeztetés

2022.07.21. 13:55

A ceglédi állatmenhely azt kéri, hogy senki se próbálja meg befogni a párducot!

Ha valaki esetleg az állat nyomára bukkanna, értesítse a rendőrséget és a vadászokat!

Hartai Gergely

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Továbbra is beszédtéma a Dél-Pest megyei településeken, hogy a napokban fekete párducot véltek látni egy törteli tanyán. Egyelőre mindenki csak találgat, azt mérlegeli, hogy csakugyan a környéken kóborol-e az a bizonyos egzotikus állat.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya hírportálunkkal azt közölte, hogy a helyszínen és környékén a járőrök konkrét rendőri intézkedésre okot adó körülményt nem tapasztaltak.

Egy hírportálunk által megkérdezett szakember ugyanakkor elmondta, hogy ha csakugyan párducot láttak a térség egyes pontjain, akkor az elfogása a megszokottaktól eltérő módszereket igényel. Az érintett helyszínt például elsősorban az esti, illetve éjszakai órákban ajánlott fokozottan figyelni, körbekeríteni, a zóna egy kijelölt pontjára pedig etetőanyagot érdemes kihelyezni.

A ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány Facebook-oldalán reagált a „párduc-ügyre”. Bejegyzésükben arra hívták fel a figyelmet, hogy ha valaki csakugyan látja a jószágot, értesítse a rendőrséget és a vadászokat.

Címkék#párduc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!