Rejtély

2022.12.16. 06:55

Szerbiáig juthatott a törteli fekete párduc

Egy éve tűnt fel egy szomszédos megyében, aztán nem sokkal később már a Jászkunságban is látni vélték. Nyáron pedig a törtelieknek gyűlt meg vele a bajuk, akik azt remélik, náluk soha többé nem bukkan fel újra a fekete párduc.

Szoljon.hu

Az állat felbukkanásáról szóló hírek idén a Jászkunságot is izgalomban tartották

Fotó: Shutterstock

Kisebb pánikot keltett a megyében az a videó, ami Szolnok határában készült idén év elején, egy hideg januári napon. A felvételen egy fekete, nagytestű macskafélét örökítettek meg. Többen is azt gondolták, hogy az éppen egy évvel ezelőtt Kiskunhalas környékén látott fekete párduc bukkant fel a Jászkunságban. A Facebookra is felkerült néhány fotó, ami Újszászon, a helyi baromfitelepnél készült, és nagyméretű állati lábnyomok láthatóak rajta.

Térségünkben nyáron is látni véltek egy fekete párducot. Júliusban a törteli polgárőr egyesülethez futott be egy jelzés, miszerint a Kákás dűlő közelében „párducot” láttak, a mezőn hagyott halva született borjútetemet pedig megrágta valami.

– A férjem ráuszította a kutyáinkat, de már akkor egyértelműen látszott, hogy nem közönséges házőrzőről van szó. Hirtelen történt az egész. Az eset után a férjemmel együtt mentünk a dolgunkra, nem foglalkoztunk a látottakkal – idézte fel az aznap esti történéseket Palástiné Demeter Zsuzsanna.

Csakhogy ezzel még nem zárult le az eset. Mint hozzátette, nem sokkal később a férje odaszaladt hozzá, hogy értesítse a vadászokat, mert a párduc a birkáik körül settenkedett. 

– Azóta szerencsére eltűnt a környékünkről, a színét sem láttuk. Remélem a jövőben sem jön majd errefelé – bizakodott Palástiné Demeter Zsuzsanna, amikor csütörtökön telefonon megkerestük.

De vajon merre járhat most a rejtélyes törteli fekete párduc? Nos, a helyiek egy része azt gondolja, mostanra már nagyon messzire juthatott. Többen például különféle sajtóértesülésekre alapozva arra gyanakodnak, hogy a nyáron náluk felbukkanó állat most már valahol Szerbiában kóborol. Arra azonban egyelőre egyik országban sem tudják a választ, hogy ha ez igaz lenne, vajon miként jutott át a határon felállított kerítésen?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!