GALÉRIÁVAL

2018.08.07. 11:30

Strandoltak a szőrmókok a füredi kutyatalálkozón

A nyári hónapokban nagy a kereslet a Tisza-tavi Mancsos Pancsoló iránt. Sokan keresik fel a füredi Holt-Tisza és az Örvényi-Morotva közötti, kutyafürdőhelynek kijelölt kis öblöt.

Ujvári László

A kutyák is örülnek egy kis a standolásnak a nagy melegben

Fotó: Ujvári László

A minap egy országos rendezvénynek adott otthont a kutyás partszakasz, vizsla-napot és kutyatalálkozót rendeztek. A program a Vizslakalandorok, a Kutyabarát.hu, valamint a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport ötlete volt.

Közös sétáltatás után múzeumlátogatás, trükkverseny és hűsítő strandolás következett.

Még tavaly ősszel döntött úgy Tiszafüred képviselő-testülete, hogy kutyabarát fürdőhelyet jelöl ki a szabadstrand mellett. Május 1-jétől pedig birtokba is vette a célközönség.

Kelet-Magyarország eddig fekete folt volt a kutyás vízparti fürdőzés szempontjából. A Tisza-tó régió egyetlen kutyastrandja májustól szeptemberig áll a kutyások rendelkezésére.

A higiénia megőrzésére húsz kutyapiszok-gyűjtőt is kihelyeztek. Egyébként folyamatos a partszakasz fejlesztése, az elmúlt hetekben például több játékelemet helyeztek ki. A közeljövőben új utcabútorok és kutyajátékok is helyet kapnak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!