újra vannak munkák

2021.06.14. 10:30

Lassan, de biztosan a szolnoki fotósoknál is beindul az élet

Ahogy enyhülnek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, úgy nyílik meg újra a világ a fotósok előtt is. Míg korábban elvétve, egyeseknek egyáltalán nem is volt munkája, mostanra javulni látszik a helyzet. Szolnokon tevékenykedő fotósokat kérdeztünk, hogy látják a következő időszakot.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Május 22-én elértük az ötmillió beoltottat, így számos korlátozó intézkedéstől szabadulhatott meg az ország. Véget ért a közterületi maszkviselés, megszűnt a kijárási tilalom, és végre rendezvényeket, lakodalmakat is lehet újra tartani. Ez csak néhány az engedmények közül. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan élték meg a fotósok ezt az időszakot, és mit várnak az elkövetkező hónapoktól.

Fodor Orsolya amellett, hogy főállásban örökíti meg családok, párok életének legszebb pillanatait, hírportálunk egyik fotósa is. Mint elmondta, a járvány kezdete óta nagyon lecsökkent a közösségi rendezvények száma.

– Az emberek hosszú ideig minden fotózási alkalmat kerültek – mondta. – Tavaly nyár óta emelkedett a portfóliók, családi és egyéb fotózások száma. Az oltás megkezdése után azonban a védettségben bízva egyre többen kérnek fel életük boldog pillanatainak megörökítésére.

Hozzátette, bízik benne, hogy őszre teljesen normalizálódik a helyzet, és még többen és többször keresik meg egy-egy jó fotó reményében.

Hasonlóan vélekedik Fejes Lajos is, ő is úgy gondolja, a nyári hónapok ha egyelőre csak nyomokban is, de már visszaidézhetik a járvány előtti időszakot.

Mint elmondta, a lezárás idején azzal igyekezett segíteni a nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeknek, hogy promóciós fotókat készített róluk. Saját magát pedig úgy „trenírozta”, hogy különböző pályázatokra készített képeket, ezzel megméretve magát.

– Most pedig, hogy kizöldült a természet, és a fények is előnyösebbek, úgy gondolom, fotós szempontból most indulhat be az élet, részemről mind portré, mind pedig a kis kedvencek fotózása terén. Emellett pedig ne feledkezzünk meg a rendezvényekről, melyek már realizálódni látszanak az elkövetkező hónapokra. Ez az időszak lesz az, ami előrelépést jelenthet mindannyiunk számára – mondta bizakodva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!