Kovácsné Esztike

2022.01.10. 07:00

Helyi motívumokkal dolgozik a kisúji nyugdíjas csipkeverő

Több mint harminc éve élnek a bittnerfalui lakótelep egyik lakásában Kovács Jánosnéék.

Daróczi Erzsébet

Kovács Jánosné nyugdíjasként tanulta meg a csipkeverést Fotó: Daróczi Erzsébet

A nyugdíjas szakoktató és férje igazán tevékenyek ma is, házuk kertjében kis tavat alakítottak ki, a két háztömb között is kertészkednek, előkertjükben tavasztól őszig számtalan virág díszlik. A lakótelep előtti erdőbe kis erdei utat alakítottak ki, tettek ki madáritatókat, ültettek virágokat és díszfákat, és az ott felállított sátornál rendszeresek a „szomszédolós” főzések. 

Kovácsné Esztike imád kéz­műveskedni, a festészettel is megpróbálkozott már, a tájképek és a virágok a kedvencei. Pár éve a Morgó Csipkeverő Körének is tagja lett, ahol az orsók használatára Ari Anikó tanította meg. Mára olyan jól tekeri a tucatnyi orsót, mint egykoron csipkeverő nagymamája tette. Bár gyerekként könnyebb lett volna ellesni tőle az alapokat, de nyugdíjasként sem késő tanulni – vallja a szépkorú hölgy, aki hetek óta egy kisújszállási motívumos, nagy méretű vertcsipke-terítőn dolgozik.  Ha azzal elkészül, egy bonyolultabb oroszlánfej mintával is megpróbálkozik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!