Sportprogram

2023.03.04. 09:30

Kerékpáros terepversenynek ad otthont a kevi krosszpálya

Az I. ProTúr Terep Kerékpárverseny startpisztolya március 15-én délelőtt tíz órakor dördül majd el.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Kétség nem fér hozzá, a túrkeveiek nagy barátságot ápolnak a kerékpárral. Az önkormányzat korábban bringaparkra pályázott, tavaly pedig összefogtak a helyiek és egészen testvérvárosukig, Nagyszalontáig kerekeztek. Most újabb remek kerékpáros sportrendezvények adhat otthont a település.

– Bíró László, városunk szülötte, aki elkötelezett a túrkevei kerékpáros sportért, újból egy olyan kezdeményezéssel keresett meg, amit nagy örömmel fogadtam. Mezőtúri kerékpárosokkal közösen városunk adhat otthont annak a terep kerékpárversenynek, amely meggyőződésem szerint hagyományt teremthet – fogalmazott a programmal kapcsolatban Sallai R. Benedek polgármester.

Az I. ProTúr Terep Kerékpárverseny startpisztolya március 15-én délelőtt tíz órakor dördül majd el. Az eseménynek a túrkevei autókrosszpálya ad otthont.

Az egyébként amatőr kerékpárverseny célja, hogy minél többen megismerjék a sportágat, valamint, hogy esetleg egy versenysorozatot építsenek fel általa.

A szervezők mindenkit várnak, olyanokat, akik már éllovasok ebben a szakágban, és azt is, aki először próbálja ki. Érdemes „sietnie” annak, aki érdeklődik, hiszen a versenyre március 10-ig lehet nevezni a [email protected] e-mail címen.

A helyi önkormányzat erre az évre még további kerékpáros eseményt is tervez. Ahogy korábban írtuk, tavaly az első Kevi kihívás keretében Nagyszalontáig kerkekeztek, idén a Recskre túráznak két keréken a vállalkozó kedvű túrkeveiek. A második Kevi kihívást fővédnöke Révész Máriusz a Miniszterelnökség államtitkára lesz, aki lehetőség szerint részt is vesz a nagy kerekezésen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!