Jászberény

2023.07.19. 19:55

Közel negyven gazdi lesi a felcseperedő Emká kívánságait - videóval

Egy év alatt az apró szőrgombóc megnőtt, az ideje nagy részét játékkal tölti Emká. A négylábú házi kedvencet tavaly találták a Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai, azóta is ők nevelgetik.

Pakainé Pusztai Nóra

Szépen cseperedik Emká, a Magyar Közút jászberényi mérnökségének kutyája

Forrás: Beküldött fotó

Egy éve színesíti a Magyar Közút jászberényi mérnökségén dolgozók életét Emká. A fekete kiskutyát szinte napra pontosan egy esztendeje találták, amikor felújítást előkészítő munkálatokat végeztek a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő úton. Akkor úgy nyilatkoztak, hogy a figyelmüket egy, furcsa, nyüszítő hang keltette fel, melyet a szikkasztó irányából hallottak.

Az árva kiskutyát befogadták, nevet kerestek neki, történetét hírportálunkon is követhették olvasóink. Karácsonykor például az alkalomnak megfelelő pulóverben díszelgett, így csatlakozott Gyermekgyógyítók #csunyapulcsibansegitek kampányához.

A Jászberényi mérnökség dolgozói gondozzák az egy éve talált kutyust
Forrás: Beküldött fotó

Arról, hogyan telnek mindennapjai Pécsi Norbert Sándort, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályának vezetőjét kérdeztük.

– Emká az ország talán legszerencsésebb kutyusa, ugyanis közel negyven gazdája van, akik igyekeznek kedvezni neki, de néhány kollégát a szeretetével azért előnyben részesít – tudtuk meg.

Reggelente örömmel üdvözli az elsőnek érkezőket és izgatottan várja, hogy mi lesz a reggeli.

– Mivel a száraz tápokat nem annyira kedveli, egy kis konzervvel dobják fel a menüjét a mérnökségen. A brigádok munkaterületre történő kivonulása után a benn maradt dolgozók első feladata között szerepel Emká, udvarra történő kiengedése. Ekkor kicserélik a vizét, a reggeli étkezésre boldogan csóválja a farkát – mesélte a hétköznapokról Pécsi Norbert Sándor.

Étvágyával szerencsére nincs gond, ez a fotókon is látszik. Az alig tenyérnyi méretű szőrgombóc teste megnyúlt, nagy barna szemei emlékeztetnek csak az egy évvel ezelőtti felvételekre.

– Emká napközben a mérnökség területén bóklászik, ismerkedik a szomszéd állatokkal - libákkal, birkákkal, galambokkal. Az úton elhaladó kerékpárosok némi bosszúságot okoznak számára, ezért a kerítés mellett, hangos ugatások közepette versenyt fut velük. Életkori sajátosságainak megfelelően játékos, pajkos – jellemezte.

Emká önfeledt játékkal tölti a napot
Forrás: Beküldött fotó

Azt is megtudtuk, hogy érdeklődve fogadja a beszállító partnereket, ha teheti felugrik a kis teherautóikra.

– Ha a kollégáktól megszerez egy-egy eszközt - például egy kesztyűt vagy felmosófejet - boldogan, elégedetten hurcolja magával zsákmányát. Forró napokon a gesztenyefa alatt hűsöl és imád fürdeni. Emká élete nehezen indult, de a megtalálása és befogadása óta nagy vidámságban él, köszönhetően a jászberényi csapatunknak – emelte ki a kommunikációs osztályvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!