Ünnep

2022.12.16. 11:25

Karácsonyi csúnya pulcsiban segített a beteg gyerekeken Emká, a közút berényi mentett kutyája

A cég azt szeretné, ha sokan vennének példát az ebről.

Szoljon.hu

Emká karácsonyi lázban ég

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt. Instagram oldala

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat orvosai, nővérei és ápolói az ország nyolc pontján küzdenek nap mint nap a rákos gyermekek életéért. Ők a Gyermekgyógyítók, akik immár ötödik alkalommal rendezik meg a csúnya pulcsis kihívásukat a daganatos gyermekekért, ehhez csatlakozott idén a Magyar Közút mentett kutyusa, a jászberényi telephelyükön élő Emká is. A társaság arra buzdít mindenkit, hogy vegyen példát az ebről, támogassa a jótékonysági kampányt, s azzal együtt a Gyermekgyógyítók munkáját és a daganatos gyerekeket.

A cég tehát Emkával csatlakozott a Gyermekgyógyítók #csunyapulcsibansegitek kampányához, a karácsonyi pulcsis kutyáról készült fotókat a hivatalos Instagram oldalán posztolta a társaság.

A Gyermekgyógyítók azt szeretnék, hogy december 16-án, pénteken legyen 3000 csúnyapulcsis ember, aki csatlakozik az év legmókásabb jótékonysági kampányához, amely közösségépítés is egyben. A szervezet No Isolation nevű okos eszközökre gyűjt. A beteg, kezelés alatt álló gyerekek ugyanis hónapokra kiszakadnak a közösségből, ami lelkileg hatalmas megterhelés számukra, az eszköz segítségével azonban úgy érezhetik, mintha ők is ott ülnének az iskolában, a barátaik között. Láthatják az osztálytársaikat, beszélgethetnek velük, sőt jelentkezhetnek és válaszolhatnak a tanár kérdéseire is.

Az akció célja, hogy a daganatos gyermekek méltó körülmények között gyógyulhassanak és az őket kezelő orvosok és ápolók a lehető legkorszerűbb műszerekkel segíthessék a csöppségeket. Akik támogatnák nemes ügyüket, azoknak csak el kell küldeniük a 49-es kódot a 13600-as telefonszámra, ezzel 500 forinttal támogatva a Gyermekgyógyítók munkáját. A bátrabbak és bevállalósabbak pedig vegyenek fel csúnya karácsonyi pulcsit és töltsenek fel magukról fotót a Facebook és/vagy Instagram profiljukra, ott pedig használják a #csunyapulcsibansegitek hashtaget, hogy országos mozgalommá nőhesse ki magát az esemény, fogalmazott közleményében a Magyar Közút. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában