Szoljon podcast

2023.09.11. 15:30

Radócz István: A sakk segíti a koncentrációt, amely a tanulmányi eredményekben gyorsan megmutatkozik

A gyerekek oktatásán keresztül a vármegyeszékhely sakkéletének újbóli felvirágoztatását is célul tűzte ki a Szolnoki Sakkegyesület, amely szeptembertől több iskolában várja a játék iránt érdeklődő fiatalokat. A játékot gyakorló diákok megtanulnak folyamatosan dönteni, előre tervezni, kezelni a sikereket és a kudarcokat és mindezt játékos formában, közösségi életet is teremtve.

Turcsányi János

Radócz István

Forrás: Szoljon.hu

A királyok játéka, a játékok királya olyan képességekkel ruházza fel a gyermekeket, amelyet az élet minden területén tudnak később hasznosítani. A világban az elmúlt években újra reneszánszát éli a sakk, alkalmazkodva a modern kor követelményeihez, hiszen egyre népszerűbbek a rapid mérkőzések, a gyors döntést igénylő, a logikát nagy mértékben fejlesztő játékformák.

A szoljon.hu podcastjében Radócz Istvánnal a Szolnoki Sakkegyesület elnökével beszélget Turcsányi János, abban is bízva, hogy a hallgatók is kedvet kapnak nem csak egy partihoz, de utána minél többször állítják fel a fekete és fehér figurákat a táblára.

A Podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!