Sikerek

2023.11.11. 17:00

Idén is remekeltek az országos bajnokságon az örményesi lovasok

Tizenhárom örményesi lovasból kilenc került az országos bajnokok közé a közelmúltban megrendezett Szabadidőlovasok Országos Döntőjén, Budapesten, a Nemzeti Lovardában. A Táltos Lovas Baráti Kör már tavaly is szép eredményekkel tért haza, de az idei siker még azt is felülmúlta.

Molnár-Révész Erika

A Táltos Lovas Baráti Kör Egyesület lovasai ismét bizonyítottak, érmek, kupák garmadájával tért haza a csapat

Forrás: Beküldött fotó

Míg tavaly három, idén már négynapos volt a Szabadidőlovas Döntő a Nemzeti Lovardában, melyet október közepén rendeztek meg. Ahogy az elmúlt évben, az örményesi Táltos Lovas Baráti Kör Egyesület idén is képviseltette magát a rangos versenyen.

– Az ország legjobbjai vettek részt ezen a megmérettetésen, azok, akik mindenhol előkelő helyezést érnek el. Az első napokban egy kicsit aggódtunk is, hogy iszonyat erős idén a mezőny – idézte fel a verseny pillanatait Monokiné Fórizs Beatrix, a Táltos Lovas Baráti Kör Egyesület vezetője. Mint elmondta, a tizenhárom indulójuk közül a legfiatalabb 7, a legidősebb 16 évesen pattant nyeregbe.  

Szabó Flóra lovával Csengővel országos második helyezést ért el ügyességi haladó kategóriában
Forrás:  Beküldött fotó

– A lányok ügyességiben kezdő, haladó, nehéz kategóriában, a díjugratásban pedig 50-60 centimétertől egészen a 80-90 centiméterig indultak. Talán ha egy kategória kimaradt, de 98 százalékban nagyon sikeresen szerepeltek a versenyzőink – hangsúlyozta.

A megmérettetésre idén 1616 nevezés érkezett, összesen 80 egyesület képviseltette magát. Az örményesi Táltos Lovas Baráti Kör lovasai közül országos bajnok lett Bóta Kata Panna és Becsey Dóra, országos második helyezést ért el Monoki Gréta, Kupai Lilla valamint Szabó Flóra, országos harmadik helyen végzett Vetési Virág, Lascu Vanessa illetve Bóta Kata Panna, országos negyedik helyezést pedig Lajter Lara, Helmeczi Bianka és Becsey Dóra.

Hárman sikeres rajtengedélyvizsgát is tette

Azok, akik a versenyen a 80-90 centiméteres díjugratáson sikeresek voltak, egy héttel később rajtengedély vizsgán vettek részt Kaposváron.

– Ez egy szintmérő a lovasok számára, mert a vizsga feljogosít arra, hogy nem csak szabadidős, hanem hivatalos díjugrató szakágversenyeken is részt vehessenenek. A Táltos Lovas Baráti Kör lovasai közül hárman tettek sikeres vizsgát, edzőjük Csilló Balázs volt, hiszen erre már csak hivatalos díjugrató edző készítheti fel a vizsgázókat– tájékoztatott Monokiné Fórizs Beatrix, a Táltos Lovas Baráti Kör Egyesület vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!